20 år.......

 

......... har passerat sen attacken mot World Trade Center....... Som vid alla stora katastrofer så kommer man ihåg vad man gjorde. Jag var hemma, sonen var 1.5 år när den första rapporten kom vid 15 (strax innan kl 9 lokal tid) att ett plan hade kört in i ett torn i New York. Tv'n var på hemma, det var nyheter på 4an när andra planet träffade torn nr 2. Sen dess blev Världen sig inte lik......

Jag och exmaken hade precis betalat vår resa till mina släktingar utanför Boston med avresa 18e Oktober. Vilket liv det blev på alla att vi skulle avboka, bla, bla, bla..... Men jag stod på mig så vi kom iväg iaf men vår present, en kristallskål till min släkting blev uppackad i både Reykjavik och Boston så den var inte så fin när vi lämnade över den. Men en fantastisk resa blev det.

 

Det är 18 år sen Anna Lindh dog 💔 Hon knivhöggs på NK på eftermiddagen den 10e, avled på morgonen den 11e. Jag var dösjuk i halsfluss med hög feber. Jag vaknade i arla ottan för jag kunde inte sova, efter intag av smärtstillande och febernedsättande så la jag mig på soffan och satte på tv'n. Göran Persson skulle hålla presskonferens men den sköts upp gång på gång för att hennes make skulle hinna hem till pojkarna för att berätta att hon avlidit av skadorna innan det gick ut till allmänheten. Kommer så väl ihåg hur svårt GP hade att samla sig innan han meddelade hennes död. Sen blev Sverige sig inte likt..........

Jag har undrat många gånger hur det politiska Sverige hade sett ut om hon hade fått fortsätta att verka för Sverige, om hon blivit statsminister så småningom. Likväl om Palme hade fått fortsatt verka om han inte blivit mördad. Men det är frågor man aldrig kommer få svar på.....

Det har varit en dödsskjutning i ett utsatt område i Växjö inatt, senare under morgonen så meddelade polisen att personen avlidit av sina skador. Galenskapen kommer närmare och närmare men det är inte första gången det händer i det området.

Jag har inte varit här inne på en vecka, lusten har inte funnits. Det händer ingenting heller som är nåt att skriva om.  Det blev ingen marknad förra lördagen för det var sinnessjukt med bilar, ingen som helst organisation på parkeringen så det fick vara. Om 2.5 vecka så drar Skördefesten där hemma igång, då blir det mer av den varan. Nu släpps restriktionerna lagom till invigningen så vi får se hur mycket det blir i år, bättre än förra året får jag hoppas iaf.

Det har ju varit fantastiskt sensommarväder sista veckan och vi står på 11e september idag. Folk härjar om "Brittsommar" men "Brittsommar" infaller inte förrän 7e okt då Britt(a) har namnsdag om det är 18-20 gr varmt då. 

Å så ett filmtips inför kvällen: Ikväll kl 22.20 på 1an så går filmen Brooklyn. En fantastisk film om den unga irländska kvinnan Eilis som åker till New York från Irland. Julie Walters gör en mycket färgstark roll som en stram kvinna i New York som tar sig an unga kvinnor som kommer till NY och ger dom boende. En MYCKET sevärd film måste jag säga, den rymmer så mycket av hemlängtan, framtidstro, sorg och glädje, det mesta.

HA EN BRA DAG !!



Kommentarer

Populära inlägg