Ny.......

 

..... vecka och vardagen är här igen... För mig kvittar det om det är måndag, torsdag eller lördag, det är ingen större skillnad på dagarna men iaf, sambon har börjat jobba idag så rutinerna är tillbaka även för mig. Vi har hela tiden varit inställda på att han skulle jobba kväll enl schema men hans jobbarkompis ringde igår kväll och sa att dom skulle börja tidigt. Om vi räknat fel eller hur det blev så vet jag inte men skit samma, han är på jobbet nu.

Torsdagen var inte kul att vakna till efter kortisonsprutan, jag hade riktigt ont, det var bara att försöka hitta ett viloläge där axeln var helt avslappnad. Pallade upp med kuddar under armen i soffan för den skulle få maximal vila.

Jag drog ut en runda i fredags, likaså igår, skönt att komma igång igen. Om än att det bara är 5 km powerwalk men kilometern du går är bättre än milen du aldrig springer sägs det juh.... och det stämmer väl. Men vi var faktiskt på bio igår, tro det eller ej, det var 2 år i juli sen sist så det var roligt att komma ut på det.

Jag ville se RESPECT, om Aretha Franklins liv. Jag gillar självbiografiska filmer, hade velat se om Billie Holiday oxå men det kan  man kanske se på tv så småningom. Hennes liv var ju kantat av alkoholmissbruk, kanske andra droger oxå, vi fick bara följa med fram till -72 då hon spelade in en gospelskiva live. Den blev hennes bäst sålda album någonsin. En röst av Guds nåde alltså, helt otrolig !! Men helt sinnessjukt att hon fick sitt första barn vid 12 (TOLV !!) års ålder, det andra vid 15 års ålder.

Med en pappa som var pastor och nära vän till Martin Luther King så fick man även följa den svarta frihetskampen under 50-60 talet mot segregation och rasism så det var även en historielektion på så sätt. En film väl värd att se men räkna med fanatisk gudsdyrkan. För en sån som mig som är fostrad i svenska kyrkans återhållsamhet kan det bli liiiite mycket av den varan 😉 Det är 3 år idag sen hon dog och det är 44 år idag sen Elvis dog.... 💔

Well, att han fick ändrad arbetstid idag ställde till det lite för oss. Jag skulle ju lämna bilen på verkstad idag vid 7 tiden och jag måste ju hem igen så han fick köra hem mig och sen åka till jobbet så han började runt frukosttiden istället.  En lackskada som ska åtgärdas så jag är utan bil hela veckan. Nu är han ju hemma vid 16 tiden så jag kan åka till lokala affären om jag behöver. Jag kan cykla, det är bara 2 km men vädret är minst sagt opålitligt just nu. Räcker med "överraskningen" förra söndagen😖

Så när jag kom hem imorse så drog jag igång en maskin tvätt, drog ut på en 5 km powerwalk och hann äta frukost innan klockan var 9. Ibland är man effektiv.... 😊 Regnet hänger i luften så jag ville ha det gjort direkt. Smakade bra med frukost när jag kom hem, har pysslat lite här hemma sen dess.

Middag idag blir nog Lufsa, Ölands nationalrätt nr 2.

HA EN BRA DAG !!


 


Kommentarer

Populära inlägg