Söndag......

 

....... har det åter blivit..... En vecka har gått, en ny börjar imorrn, intet nytt sker under solen 💖 Helgen har förflutit lugnt som alltid nu får tiden, inte mycket att sysselsätta sig med utanför husets väggar.  Ska man gå på kafé så får vi sitta vid olika bord, åka till nåt shoppingcenter är rätt meningslöst då man är i stan 2-3 ggr/vecka, vädret inbjuder inte till utflykt så det blir att vara hemma.

Men man får sysselsätta sig bäst man kan... Drog ut på en powerwalk igår morse 6.3 km. Tappade lite fart vid 4-4.5 km, jag blev lite trött, det var innan frukost då kan det bli så.

Men frukosten smakade än bättre när man varit ute en runda innan, sen gjorde jag ny 3 veckorssallad samt en skål coleslaw till kvällens middag. Det är lite pyssel med det, tar alltid längre tid än man tror. Jag gör på ca 800 gr vitkål, 1-3 morötter beroende på storlek. Skiva vitkålen tunt, riv moroten fint men inte mosigt. Knåda vitkålen i en bunke tills den börja släppa vätska och bli mjuk, blanda ner morotsrivet. 

Blanda en påse dressingsmix, jag har italiensk dressing och häll det över, blanda runt. Lägg på burk, skaka ner vartefter så det blir packat, förvara i kylen. Namnet kommer av att det håller i 3 veckor så sätt datum på locket så är det enkelt att komma ihåg. Praktiskt att alltid ha färdig sallad eller grönsaksblandning till lunch och middag om man inte nåt annat. Nästa gång tror jag att jag ska testa lite rödkål och smaka mig fram. Jag har inga problem med kål men ibland är kål beskt och det är inte nån höjdare.

Coleslaw gjorde jag på 1 dl turk.yoghurt, 2 msk majonnäs, lite dijonsenap, salt å sv.peppar. Blanda och smaka av, ta undan en del av vitkål-morotsmojset innan du häller på den dressingen och blanda ner. Låt stå kallt tills servering.

Kollade Lets Dance, en sååån kväll !!! Anis gjorde en fantastisk version av Lejonkungen men alla var bra. Men i år har faktiskt de som varit sämst fått lämna en efter en och inte som förut att dom röstats kvar bara för att dom ska vara kvar. Tacksamt för oss som uppskattar bra dans och inte bara för att vissa kändisar är med.

Jag hade mina funderingar om jag skulle orka-kunna ge mig ut idag pga väder och kroppen men det var fint väder så jag gav mig ut. Kroppen kändes rätt pigg så jag drog en riktig långrunda på 7.5 km. In till Ingelstad, ut å runda badplatsen, tillbaka till byn längs gamla Växjövägen och så 27an hem. Tog en 3 min paus vid affären, jag behövde en dricka. Det var ljuvligt väder, nästan vindstilla, jag sprang en rätt lång sträcka. Även om knät krånglar lite så gick det överraskande bra.

Nu blir det snart lunch, riktig lyxig söndagslunch. Rostat råglevainbröd med smörfräst spenat, gravad lax, pocherat ägg, sv-peppar och en aningens hollandiesås.  

Imorrn så är det då äntligen dags för återbesök på ortopeden kl 9 för axeln. Få veta exakt vad som är fel-trasigt och om det går att åtgärda det. Sjukgymnasten sa att senan är delvis av, naprapaten sa att det är en muskelskada på den muskeln som gör att man kan vrida armen utåt-inåt så imorrn får jag väl veta säkert. Ska t o m träffa en överläkare så det är väl extra bra då........

HA EN BRA SÖNDAG !!


Kommentarer

Populära inlägg