Meeeeeeeen......


.... herrejävlar vad det stormar !!!!!!!
Det e ju så man kan tro det är sent i september, både grönska o temp stämmer.
September är ju en ökänd stormig månad... (har varit gift med en fiskare..)
Men nu är det ju början av juni....
Jovars, det är löfte om avtagande imorrn men det tror jag när jag ser det.
Ett träd hade vält i Kalmar idag o krossat 2 bilar, käckt att komma ut till bilen o få se det..
Kan inte fatta att det är 15 dagar kvar till Midsommar, det är likadant varje år...
Eeeeh...... midsommar nu???
Det var ju nyår nyss.... ??

Idag har jag pysslat med lite av varje..
Lagat 3 par jeans så man kan ha dom ett tag till..
Där syns det inte att det är lagat..
Börjat packa kläder o lite personliga grejer, undrar bara hur jag ska få med mig allt på fre :))

Tog en paus i eftermiddag o startade upp Spotify, la in lite nya låtar.
Sällan jag har det på men kul med lite ny musik. på listorna.

Bakade igår kväll, fick rabarber av moster i helgen när hon var här så det blev 2 lite mindre pajer.
Rostade en omgång müsli oxå, har haft slut 1.5 vecka.
Bästa tt passa på innan jobbet börjar, jag orkar nog inte så mycket de 2-3 första veckorna ef jobbet.


Rabarberpaj med en touch av kokos:
6-7 stjälkar rabarber
socker ef eget tycke
1 msk pot.mjöl
 
Smuldeg:
100 gr smör
1.5 dl mjöl
1 dl havregryn
1 dl kokos
½ dl socker
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
 
Skiva rabarbern o lägg i smord form.
Blanda socker o pot.mjöl o strö över det, vänd ner det lite.
 
Smält smöret.
Blanda mjöl, havregryn, kokos, bakpulver o vaniljsocker i en bunke o rör om.
Ha i det smälta smöret o finfördela det.
Häll detta över rabarberna, sätt in i ugn 200C ca 25 min.
 

Blondies lyxmüsli:
14 dl havregryn
2 dl kokos
1 dl kross linfrö
1½ dl havrekärnor
1½ dl pumpakärnor
½ dl råsocker
1 dl nötter, hackade
1 dl mandel, hackad
 
Vätska:
2½ dl vatten
½ dl rapsolja
½ tsk salt
1 msk vaniljsocker
 
Tranbär
50 gr flisad mörk choklad, Odense 55%.
 
Blanda alla torra ingredienser i en bunke o rör om.
Skaka elr vispa samman vätskan o häll det över grynblandningen.
Rör runt så det blir jämt fuktigt, häll upp på långpanna.
Rossta i 200C ca 40 min, låt stå i 10 min, rör sen om var 5-7 min tills det är helt torrt.
Låt svalna helt, tillsätt tranbär o den flisade chokladen för extra lyx.
Häll upp i fin burk o förvara torrt.
 
HA EN SKÖN KVÄLL !!!



Kommentarer

Populära inlägg