Åååh......

... en sån kväll det blev till bästa PH's :))
Nu var det ju Club 68 som ordnade dansen o publiken var välmogen kan jag säga men vad gjorde det??
Vi var ett gäng glada Jiversdansare som satte fart på det hela.
Tyvärr är ju tempot lägre vid såna tillställningar, det är en 2 fox, 1 bugg osv istället för 2 fox, 2 bugg osv som är det normala.
Vi kom ju lite tidigare då vi ville umgås lite med dom å jag frågade en pantertant var dom var??
-Dom är i logen o dit har bara personal å orkester tillträde till...fick jag till snorkigt svar..
Bite your a** tänkte jag å slog en signal till en av dom så han kom å släppte in oss, sååå kul att se dom igen å få krama om dom.
Dom är för goa hela gänget !!!

Skönt för mig att det slutade redan vid midnatt då jag klivit upp 4.50 hela veckan så imorse så gjorde jag det INTE kan jag säga..
Men pp'n åkte in i ugnen kl 9.00, bäddade rent i sängen, 2 maskiner tvätt har snurrat, städat av lite, gått en långpromenad på 7 km, pallade äpplen på ödetomten bredvid så jag har kokt en skål äppelkräm å gjort en äppelpaj.
Det är gigantiskt stort det trädet så jag kommer plocka mer äpplen, var så säker på det !!
Funderar på nån äppelchutney att ha till kött kanske??
Får googla å se vad jag hittar.......
Så nu tänker jag icke göra ett jota mer idag...

Imorrn är det kanelbullens dag så imorrn ska det bakas kanelisar :))
Har plommon jag behöver ta tillvara också..
Imorrn kväll är det dans på klubben igen :))



Äppelpaj
Ett gäng äpplen...
 
1.5 dl mjöl
1 dl havregryn
0.5 dl cocos
0.5 dl socker
100 gr smör
 
Kanel -råsocker att strö över äpplena
 
Skala, kärna ur o klyfta äpplena tunt.
Lägg dom i en smord form.
Strö över kanel å råsocker.
Kör samman mjöl, havregryn, cocos, socker å smör till en smulig deg.
Häll det över äpplena o grädda i 225C ca 25 min.
Servera med vaniljsås elr vaniljglass
 

Världens bästa kanelisar :)
 
50 gr jäst
100 gr smör
5 dl mjölk
0.5 dl vit sirap
2 tsk salt
13-14 dl vetemjöl
 
Fyllning:
100 gr smör
kanel
råsocker
ev vaniljsocker
 
Smula jästen i en bunke, smält smöret o häll i mjölken o låt det bli 37C.
Häll det över jästen o låt lösa sig.
Ha i övr ingredienser* o mjöl till en smidig deg.
Låt jäsa ca 40 min.
 
Stjälp upp på bakbord o knåda samman.
Dela i 2 delar, kavla ut varje del till en rektangel.
Bred på 50 gr smör på varje deghalva, strö över råsocker**, kanel o ev vaniljsocker.
Rulla samman till en rulltårta o skär jämna bitar.
Lägg på bakpappersklädd plåt.
För att dom inte ska rulla upp sig när de jäser så peta in snuttänden under bullen så håller dom formen.
Låt jäsa 30-40 min.
Pensla med ägg o strö över pärlsocker.
Grädda i 250C ca 8-9 min.
 
* Blanda ut saltet i mjölet, häller man i det direkt kan jästsvampen dö.
Saltet "boostar" glutenet så degen blir smidigare o mer elastisk.
 
** Råsocker i fyllningen ger lite smörkolasmak, alldeles ljuvligt gott :))
 
HA EN SKÖN KVÄLL !!!

 


Kommentarer

  1. Hej,
    Hoppas att allt fortfarande fungerar bra med jobbet förstått det är långa dagar ibland.
    Hoppas du hinner ta hand om dig också

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg