måndag 14 januari 2019

Mat.....

Ja, då var timmarna i sjukhusköket gjorda , imorrn är det ordinarie jobbet igen.
Har varit ett fantastiskt väder idag, blå himmel å strålande sol så det var lite synd att stå inne men så är det.
Bjuder här på sista dagarnas matrecept, fick faktiskt till en otroligt god kebabgryta igår så nu vet jag hur jag ska göra !!!

 

Räksallad:
Blandad grönsallad
Tomat
Gurka
Majs
ev melon-mango
En driva  räkor
(ca 100 gr skalad vikt per person)

Blanda allt i en skål el lägg upp direkt på tallrik med en trave räkor överst

Guaccamole:
2 lagom mogna avokados
1 msk citronsaft
1 dl turk.yoghurt
½ vitlöksklyfta
chiliflingor el ½ finhackad färsk chili

Dela, kärna ur å skeda ur avokadon, mosa med en gaffel i 
en djup skål tillsammans med citronsaften.
Blanda ner de övr ingredienserna å låt stå att mogna i kylen några timmar.
Servera till räksalladen med tortillachips.





Sweet chilimarinerad lax:
2 portionsbitar lax
citronpeppar
sweet chilisås

Krydda med citronpepparn, pensla över sweet chilisås.
Ugnsbaka i 175C ca 20 min.
Servera med potatis, broccoli å romsås. 

Romsås:
1 dl turk.yoghurt
½ dl majonnäs
½ brk röd stenbitsrom
salt, peppar, dill.

Rör ihop allt, smaka av med salt, peppar, dill till önskad smak.
Låt stå kallt en stund innan servering.




Kebabgryta:
400 gr färskt kebabkött
ev extra grillkrydda
½ frp champinjoner
½ gul lök
5-6 soltorkade tomater
1 brk creme fraiche
1 dl mat.grädde
1 msk kalvfond

Fräs kebabköttet tills det får färg å lägg åt sidan.
Skiva löken, klyfta champinjonerna å fräs det en stund.
Lägg ner köttet å de soltorkade tomaterna, häll på creme fraiche å mat.grädden.
Låt puttra samman en stund, smaka av med kalvfonden.
Servera med ris å sallad.

SMAKLIG MÅLTID !!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Alla.......

........ 💕 dag........ Ja, idag har hjärtanen flödat överallt  😊 Det var ett hav med blommor, framförallt rosor inne på Ma...