Rysskylan......

 

...... fortsätter...... 

-18 imorse när jag vaknade kl 6 å inget vatten i kranen.... Men precis nyss fick han igång det, det är helt värdelöst utan vatten när man inte är förberedd på det.

Lördag å veckan går mot sitt slut..... Har haft en tung vecka på flera sätt, både psykisk å fysisk, därav inget bloggande. Men har kommit fram till ett tillfredsställande beslut som lättar upp psyket å jag hoppas på att det ger nåt. Men än kan jag inte säga nåt om det men det kommer, var så säker...

Jovars, jag fick ordning på mina linser när jag ringde dom i tisdags. Hon bad om ursäkt för att det inte låg nån förklaring i försändelsen, det var nån ny snubbe som väl inte hade så bra koll på läget som förpackat dom. Ena paret är precis som tidigare, andra paret har en något svagare läsfokus på vä öga. Jag ska testa å se vilket som är behagligast för ögat. Nu kommer jag ju inte ihåg vilket som var vilket men par 1 märkte jag ingen som helst skillnad på.

Jag har bara jobbat å sen åkt hem denna veckan, i torsdags skulle vi kolla premiären på Åhléns outlet på I11 men som förväntat så var det kö för att komma in. Å min rygg orkar inte stå i kö nån längre stund så det fick vara. Det kunde tagit allt mellan 10-45 min, när en gick ut, släppte dom in nästa, stod kanske 15-20 pers i kö. Så det får vara tills nyhetens behag har lagt sig å man kan gå som man vill. 

Jag har inte orkat å vi har inte haft behov av att laga nån middag i veckan när vi ätit lunch på jobbet men i torsdags så gjorde jag potatis-purjolökssoppa, pannkakor med blåbärsgrädde till dessert. Det var gott i kylan..... 

Fy faan vad jag hatar kyla, snö å ishelvete.... 😖 Förra årets vinter var den bästa i hela mitt då 52 åriga liv, ingen kyla, ytterst få dagar under nollan, ingen snö mer än lite pudrigt ett par gånger, inga igenfrusna dörrar, ingen halka, inga tunga otympliga vinterkängor. I onsdags för ett år sen så hängde jag tvätt ute, det var sådär 5-6 plusgrader, strålande sol å frisk vind 💗 

Pratade med italienskan i torsdags, då hade dom haft +17-18 grader å strålande sol. Hon red i fleecejacka å halsduk.... Hon tyckte att jag skulle flytta ner till dom på vinterhalvåret när jag blir pensionär, det tål att tänkas på. Bo i en husbil på svärsonens vingård, jösses Amalia, vilken lyx 💖

Jag går inte ut om jag inte behöver, sen får det vara hur soligt å "vackert" som helst, jag stannar inne. Jag tar mig rätten att vila å sova när jag är trött, det kommer dagar då det är betydligt behagligare att vara ute än nu.

Ikväll blir det fisch'n'chips iaf, min fd arbetsgivare hade kanonpris på superfin kolja igår så jag köpte 2 präktiga fileér. Imorrn blir det klassisk söndagsmiddag, köttfärsbiffar med svampsås, kokt potatis, smörslungade morötter å klassiska tillbehör. 

Så nu när vattnet är igång så får jag gå till köket å börja fixa i ordning. Både resterna från dagen och  inför middagen.

HA EN BRA KVÄLL !!


Kommentarer

Populära inlägg