Vilket......



........ kalasväder det har varit dessa dagar !!!
Igår jobbade jag ju till halv 3, sen hälsade jag på en från andra jobbet på sjukhuset.
Fick yrsla runt lite men med lite hjälp hittade jag rätt.
Har ju som bekant inte satt min fot där innan jag började jobba där...

Så det blev 45 min i solstolen när jag kom hem, sen drog jag ut på en långpw i det vackra vädret.
1.15 var jag ute, drygt 7.5 km.
Varenda fettcell vrider sig i plågor å jämrar sig högljutt men nu ska det brännas kärringfläsk.....
Tog lite kort å så fastnade jag några minuter i kö i affären då jag köpte dricka.
Men man ska njuta oxå.....




Idag har jag jobbat i fisken till kl 2, sen en snabbhandling på Maxi.
Så snabbt det nu går med all ombyggnad men det drar sig mot slutet nu..
Arma personal å ha jobbat i flera månader i sånt oväsen som det varit av å till...
Jag hade hamnat på psyket......

Hem å slängde mig i solstolen, 1.5 tim.
Drog ut på en pw 1 tim, sen har jag lagat mat å duschat.
Har plingat in jobb både imorrn å på tors på sjukhuset, fre-lör har jag fisken.
Trots 6 arbetsdagar denna veckan får jag inte ihop till heltid, fattas 3-4 tim.
Det är för korta pass på bara 5-6 timmar, då får man jobba desto fler dagar för att få ihop det.
Jo, jag skulle ju laga mat...
Hade köpt jordgubbar som jag skulle koka kräm av.
Satte det på spisen å gick för att kolla ett recept men det tog längre tid än tänkt för jag hittade det inte.
Kom ut i köket, då var kastrullen svartbränd, hade totalt glömt bort det !!! 
Alltså.............det är lite skrämmande ibland.
Jag glömmer i samma sekund jag vänder mig bort från vad jag nu håller på med, det kan bli farligt nån gång...
Fick rådet att koka upp vatten å lägga i en diskmaskintabl över natten så det har jag gjort.

Men det blev jordgubbskräm iaf, med en aningens touch av bränt....
Men sen gick det bättre...
Har gjort grönsakssås till pasta, blev så grymt sugen på det.
Å som lite extra lyx, lite gorgonzola i den.
Dra mig baklänges på en gammal hästkärra, så gott det var !!!

Grönsakssås till pasta:

1 squash, ca 1/2 cm tjocka skivor
1 aubergine, ca 3/4 cm tjocka skivor
10 champinjoner, kvartade
4 snackspaprikor, delade på längden och urkärnade (2 st om du använder vanlig paprika)
1 stor gul lök, grovt hackad
Smör/rapsolja
Olivolja

Ca 500 g cambozolaost i mindre bitar 
(eller gorgonzola för kraftigare smak)
2 1/2 dl mellangrädde
2 dl (lätt) créme fraiche
Salt och svartpeppar
Börja med att rosta paprikorna.
Dela dom, ta bort kärnor, lägg med kupiga sidan uppåt i en långpanna.
Pensla med olivolja, grilla i 250C ca 20 min till skalet är svart.
Lägg i bunke, lägg på lock elr plast, låt stå tills det svalnat.
Fräs lök å svamp å ställ åt sidan.
Salta auberginen lätt, låt dra ur 15 min, torka med hushållspapper, dela i bitar å stek i lite olja å lägg åt sidan..
Skär  squashen, dela i bitar å stek i lite olja å lägg åt sidan.
Plocka av skalet från paprikorna å skär i bitar.

Häll lök, svamp, aubergine, squash i stekpannan, tillsätt creme fraiche å grädden.
Lägg i paprikorna i slutet, ha i osten å låt smälta.
Smaka av med salt å svartpeppar.
Servera med valfri pasta.
Så sanslöst gott !!!
Receptet från Mytaste.
 
Så nu har jag matlådor för oss imorrn å mig på fre.
Sambon å jobbarkompisar äter alltid pizza tors när dom jobbar sent å jag får hitta på nå annat.
Strax börjar Biggest Loser så det blir slapp i soffan resten av kvällen.
Efter det får jag se sista avsnittet av Badhotellet via webben, det går samtidigt !!

HA EN SKÖN KVÄLL !!!







Kommentarer

Populära inlägg