Söndag kväll.....

Efter adventsljusen.
Hittade så fint ljus på CG....

Ja, nu är det söndag kväll å ännu en vecka har passerat.
Januari rullar på även om den känns lång.
Sen i onsdags kväll när jag skrev sist har jag i stort ett bara jobbat.
Jobbade 8-19 tors-fre å till 15 igår.
Bästa Wahlströms stod på scenen på klubben men det fick vara.
Jag har jobbat 45 tim denna vecka å jag var trött.
Visst kan man gå ut men när man är trött så känner man sig inte sådär sällskaplig direkt...
Trötthet förstör mycket men jag är tacksam jag har ett jobb även om det betyder att det sociala livet blir lidande rätt mycket.

Men man måste ju äta iaf......
I fre kväll hade vi bakad potatis å currykycklingröra.
Är lite trött på div räkröror, jag står å hänger över det varje dag på jobbet.
Jag hittade ett gott recept på kokaihop.se å med ett glas rött vin så var det gudomligt gott !!!

Bakpotatis med kycklingröra
4 st Bakpotatisar
1 st Litet äpple
0.5 st Liten rödlök.
200 gram Grillad kyckling
0.5 st Röd paprika
2 msk Majonnäs
2 dl Creme Fraiche 34%
2 tsk Curry
1 krm Italiensk salladskrydda
Salt o peppar
Baka potatisen i ugnen el mikron.
Sambon kör dom först i mikron halvfärdiga, sen gör han dom klara i ugnen.
Helt perfekt att göra så !!
Finhacka alla ingredienser, blanda ihop creme fraiche, majonnäs å kryddor å smaka av.
Strimla kycklingen, blanda ner å låt stå en stund att mogna.
Servera med ruccola, tomatmix å lite lemonolivolja över salladen.
Lördag kväll hade vi Pasta med soltorkad tomat, saffran å strimlad lövbiff.
Ett glas rött även till det...

4 prt valfri pasta
½ purjolök
125 gr champinjoner
½ brk strimlade soltorkade tomater
1 msk olja
500 gr strimlad ryggbiff el lövbiff
salt-peppar
2 dl grädde
1 dl mjölk
½ gr saffran
1 krm cayennepeppar
1 tsk rödvinsvinäger
ruccola- tomat-parmesan 

Koka pastan enl anvisning, såsen gör ni under tiden.
Ansa å skiva purjo å champinjoner.
Fräs biffen el lövbiff i olja, salta å peppra å lägg åt sidan.
Fräs purjo å champinjoner, lägg ner biffstrimlor.
Rör ner grädde, mjölk, saffran, cayennepeppar å tomatstrimlorna.
Servera med ruccola, tomatmix, lemonolivolja å lite riven parmesan.

Jag har snöat in fullständigt på ruccola, tomatmix å lemonolivolja, det ääääääääär så sanslöst gott ihop !!!
Har aldrig gillat ruccola sådär men har börjat uppskatta det mer å mer.
Passar till rätt mycket å nyttigt är det oxå.
Har aldrig varit så förtjust i olivolja heller men just denna, lemonolivolja är jättegod på sallad.
Innan jul var vi ju på Kosta shoppingcenter å inne på "Port House" köpte jag ett smaksatt salt med parmesan å basilika från Nicolas Vahé,  jättegott till all pasta.


Idag har jag bakat, både släta vetebullar till att göra nån semla å chokladkakor med vit chokladgömma till den stundande 18 årsdagen nästa helg.
Har ytterligare en deg ligger klar i kylen, bara att skära skivor å grädda imorrn men bakplåtspapperet tog slut faktiskt så det måste jag köpa.

För det är nå visst med en mjuk vetebulle, fylld med mandelmassa å fluffig grädde 😊
En mjuk, god semla denna årstiden är  bara så gott !!
Jag ger blanka faan i alla dessa varianter som kommit, allt från wraps å "nyttiga" semlor, en semla ska vara en vetebulle, mandelmassa å fluffig grädde, inget annat !!
Möööööööjligen att jag kan sträcka mig till en med vaniljkräm å blåbär men där går min gräns....
Men nu får jag gå å laga middag, idag blir det smörstekt fisk, kokt potatis, ärtor å en kall äppelgurksås.
Å så blir det nog en semla till efterrätt...... 😉



HA EN SKÖN KVÄLL !!!




Kommentarer

Populära inlägg