Då.....

........ var det söndag och vi är tillbaka på Småland igen.....

Det var ju ett riktigt kalasväder när vi åkte i fredags middag, nästan lite synd att sitta i bilen så länge men så är det. Stopp i Nybro på ÖB för inköp, stopp på CG i Kalmar för inköp av tårta, grönsaker och lite annat så det tog en stund att ta sig hem. Jag ville ju ha en Blåbärsprinsesstårta men då ingick inte det i Fars Dags erbjudandet så dom hade inte gjort några öht så jag fick ta en vanlig. Trodde jag....

Vi hade en del att lasta ur då jag handlat åt dom men det var enkel middag, bara att koka ris å värma grytan, lill-loppan åt med oss oxå. Väl hemma i lägenheten var vi rätt möra så kvällen var stillsam, jag la mig rätt tidigt men sambon kollade på film.

Igår så köpte jag blommor till pappa, han fick choklad å trisslotter men inte en sketen krona på dom 😞 Vi köpte varsin lunchmacka, sen fikade vi med Fars dags tårtan som inte alls var en vanlig prinsesstårta. Det var en med chokladmousseliknande fyllning, suuuuupergod så det var ju roligt när det inte blev blåbärs!!! Lill-loppan fikade med oss, hon har jobbat 6-10 både lör-sön, nu för tiden har dom ob tid på dagiset så hon har ju varit hemmavid ändå. 

Lite pyssel i lägenheten under eftermiddagen innan det var dags för middag. Helstekt fläskytterfilé, hasselbackspotatis, gräddsås, picklad gurka, grönsaker å gelé. Enligt lill-loppan var gurkan godast av alltihopa, tack för det liksom 😄 Nu gick resten ner oxå utan problem men det är väl inte så vanligt med sån gurka nu för tiden. Sen är det disk, dom har ingen diskmaskin utan det är handdisk av allt.  Vi körde bort en massa återvinning åt pappa innan det blev sen afton i lägenheten.  Det är fullt upp när man är hemma, så är det bara. Jag är glad jag har lägenheten som andningshål, det är intensivt.

Vi firar ju Fars Dag på lördagen för att vi måste tillbaka på söndagen vid middagstid så det blir varken fika eller middag på "rätt" dag.

Jag vaknade rätt tidigt idag å kunde inte somna om så jag klev upp sådär 7.20. En underbar morgonsol mötte mig i vardagsrummet, se bilden ovan, tagen från min balkong imorse. Då det har varit dåligt med motionerandet sen i måndags då jag städat här hemma istället så drog jag iväg runt 8.15.  Strålande sol, alldeles vindstilla......

Genom stan, in i Slottsskogen, Garderobstrappan (som är trappor egt), rundade slottet, morsade på Drottning Victoria, genom Kungliga Kaffetorpet, Strandvägen tillbaka till stan, via hamnen, tvättfatet (Bäckmans park) å hem. En tur på 6.4 km, helt fantastiskt väder !!

Man kan höra historiens vingslag susa över slottet. Det 1a tornet byggdes på 1100 talet, resterande torn å borggården på 1200 talet.


Drottning Victoria
Högsta punkt vid Kaffetorpet.
Borgholms hamn

Det är en välbekant runda sen barnsben... Jag vet varenda meter, varenda sten, varenda krok... 💗
Det var gott med frukost när jag återkom, stretcha, duscha, bytte gardiner i vardagsrummet, packade å ett besök hos mina föräldrar innan vi vände åter mot Småland. 
Nu ska jag strax gå å göra Lufsa till middag, Ölands nationalrätt nr 2 efter kroppkakor. 
Sen ska jag se film, New Years Eve... så ljuvlig "julfilm"med Sarah Jessica Parker.  Dom har redan börjat med julfilmerna på tv men om 3 v är det 1a Advent hur ofattbart det än känns.
 
HA EN BRA KVÄLL !!


Kommentarer

Populära inlägg