Torsdag.......

Då var det snart helg igen.....

Har inte så mycket att skriva om så det blir mer sällan nu, det händer ju inte allt för mycket i livet.... 😞 I tisdags hade vi en fin eftermiddag med en blek novembersol. Men lika obarmhärtig som vårsolen är i mars, lika obarmhärtig är solen i november, precis vartenda dammkorn syntes.... 😖 Det är tacksamt med det milda, softa dagsljuset som är mer vanligt i november, det döljer det man vill slippa se.

Så det var att ta fram dammsugaren till stora vardagsrummet men å andra sidan såg jag vart dammet låg. På eftermiddagen bakade jag 6 st köttfärspiroger, jag gör en liten pizzadeg som jag delar på 6, kavlar ut å lägger på fyllning vad man känner för. Perfekt att ha i frysen vid akut hunger el om han inte har nån matlåda en dag.

Igår förmiddag fortsatte jag att baka, jag satte en liten deg till grova rågbullar å sen gjorde jag chokladbröd till Fars Dag. Sen städade jag resten av huset så nu är 2 toaletter superfräscha, sovrummet sanerat på damm, köket rent å fräscht. Så supernoga har jag inte varit i övrigt, om drygt 2 v är det dags att börja adventsstäda.

Så idag när han sovit klart så drog vi ur sängkläderna, skakade täckena å bäddade rent. När jag hade duschat så hade jag lite SPA, jag vaxade mina ben så ikväll förstår ni, så får jag surfa ner under täcket i rena, fräscha, svala lakan med nyvaxade ben. Det ni, den känslan är svårslagen 😄Sen la jag i en hårmask som fått torka in, man kan använda det till balsam som man sköljer ur, man kan ha den till leave-in å sen kan man ha den till hårinpackning. Dessutom så lackade jag min naglar igår kväll, nu är dom hela så man kan visa upp dom. Så jag har haft en minimakeover kan man säga 😊

Jag tog en tur in till stan idag, mest för jag var nyfiken på bakformar som skulle finnas på Lidl å jag fick tag på dom. Unnade mig lunch på en matbar på Grand så jag slapp laga mat ikväll. Köpte ett par superläckra örhängen på Kapp-Ahl, fina nu i vintertid-jul. 

När jag kom hem så lagade jag morgondagens middag som ska vara hos mina föräldrar, kasslergryta. Att finna ett recept som inte innehåller paprika, curry eller vitlök var inte lätt men det blev med champinjoner å ananas. Så behöver vi bara koka ris å värma grytan. Sen var jag ju tvungen att inviga bakformarna, små söta minisockerkakor 😄Det var pilligt, främst att få ur dom ur silikonformarna. De 2 första gick sönder lite tills jag kom på att jag var tvungen att vända ut å in helt å hållet på dom, då gick det bra. Jag hade 2 formar för 6 i varje, resten blev vanliga muffins dom kan därhemma. Vi ska köpa en Blåbärsprinsesstårta på CG i Kalmar när vi åker förbi så får det vara bra så. Lördagsmiddag blir helstekt fläskytterfilé, hasselbackspotatis, sås å grönsaker.

Å valet i USA är inte färdigt än...... Det är bedrövligt med hans utspel, han kan hålla k-ft tills alla röster är räknade. Jag trodde på en riktig käftsmällseger för endera av dom men det verkar hänga på enstaka elektorsröster.  

Å Växjö kommun har fått hjärnsläpp fullständigt.... Idag läste jag på fb att dom ska DUBBLA parkeringsavgiften på cityparkeringarna. Från 5 kr i tim till 10 kr i tim, dessutom förlängs tiden till kl 21 istället för kl 18. Avgiften i innerstaden förblir oförändrad, 18 kr/tim men förlängs även där till kl 21. Smittan ökar lavinartat i samhället överlag, då DUBBLAR dom avgiften istället för att som i våras slopa avgiften helt i 3 mån. Dom tycket att det är bättre att trängas på buss till stan än att fler tar bilen å minskar smittorisken och att handeln överlever.. Nej, det är inga stora pengar det handlar om men logiken å resonemanget är minst sagt märkligt.....

Nu jobbar diskmaskinen även om jag fått diska lite för hand, får väl ta silikonformarna oxå. Kvällsmat blir en macka å mjölk, det räcker efter den goda lunchen. Imorrn förmiddag drar vi österut hem till ön, sen är det söndag när vi är hemma i Småland igen.

HA EN BRA KVÄLL !!



Kommentarer

Populära inlägg