Söndag......

 

....... har det blivit..... 

Julen lider mot sitt slut om än att Trettonhelgen är kvar till veckan så det blir lite mjukstart att återgå till vardagen. Både sambon å jag börjar imorrn, han dessutom tidigt så han får kliva upp halvvägs genom natten nästan. Jag har lindrigare, klockan ringer strax innan 6 å det är en helt ok tid att kliva upp.

Imorrn jobbar jag bara till 13.30, sen är det ett besök hos sjukgymnasten för akupunktur å därefter ett besök på af för en ev stol som anpassning. Jag tror knappast det kommer att funka, jag tror bröstryggen tar mer stryk om jag ska försöka sitta ner å jobba mellan varven men testa kan man alltid göra. Vi får börja från absolut noll imorrn, finns ju ingenting att göra något av när det varit stängt i 12 dagar. Å andra sidan tror jag inte det blir nån anstormning av gäster heller så det löser sig säkert.

Igår så bakade jag hela eftermiddagen. 10 st släta bullar inför semlesäsongen som kommer samt 6 italienska piroger. Jag hade ju tomatsås med basilika över sen tidigare i veckan, en bit ost som började se rätt sliten ut, vitlöksoliver å soltorkad tomat i kylen så det blev lite kylrensning. På köpet så blev ugnen rengjord oxå, det stänkte smält smör nyårsafton men det räckte med en svamp, YES diskmedel å varmt vatten.

Idag har årets första raska promenad tagits i Ingelstad med omnejd. Skönt väder om än lite dragit längs sjön, det var ett gäng som skulle grilla korv vid badplatsen men ingen badade iaf 😄 Det var gott med lite lunch när jag kom hem, sen började jag städa mitt badrumsskåp. Inte för att jag kladdar ner men det blir dammigt trots allt. 

Det gick ju flera veckor i höstas när jag inte använde nån makeup öht för klåda å skav i ögonen så när jag skulle använda makeupsvampen i december hade den torkat fast på glashyllan å gick sönder. Så det var väl huvudskälet för städningen. Sambon justerade ena luckan så den går att stänga helt nu, den hade släppt lite. Så skönt med rent å fräscht såhär på nyåret, jag ska väl använda mer makeup nu när jag "jobbar" än när jag gick hemma.

Att älska parfymer å vara doftkänslig är inte en lätt kombo kan jag säga. I somras använde jag Escada's Miami Blossom å sen sensommaren genom hela hösten har jag använt Lexington's Ocean Blue flitigt. Lill-loppan säger varje gång hon träffar mig: Mamma.... vad du luktar gott !! 💕Dom 2 har gått jättebra men jag har ju ett..... eeeh..... gäng parfymer.... 😄 

Men jag försöker ju alltid hitta matchande dusch å hudlotion till parfymerna för att det inte ska bli masskrock av dofterna å det till slut luktar för jävligt istället för harmoni i dofterna men ändå inte för mycket. Bäst är egt helt oparfymerat, då krockar inget. Så jag har givetvis sniffat parfymer å fått en lätt huvudvärk på köpet men så är det... Vissa parfymer använder man inte på sommaren å vissa inte på vintern. Blir konstigt att dofta sommaräng när det är -10 ute eller en tyngre doft vid midsommar blir lika konstigt.

Ett läppglans fick gå i soporna, det luktade lite "skumt" så det var nog dags.. Ska sätta lite färg på ögonbrynen ikväll, överskottsfärgen tvättas bort i duschen imorrn bitti så man slipper se ut som Groucho Marx 😄


 

Jag har faktiskt knåpat ihop en meny för det närmaste dagarna.

Sön- Bakad potatis med hemgjord räkröra å lite sallad.

Mån- Korv med bröd, simple as that.... 😊

Trettondagsafton- Baconlindad kycklingfilé, potatisgratäng, mangorajasås å sallad.

Dessert: Chokladmousse toppad med Oreo.

Trettondagen- Kräft-kantarellrulle med sallad.

Dessert: Glass

HA EN BRA KVÄLL !!

Kommentarer

Populära inlägg