Vardagen............

 

....... är här igen.....

Fantastiska, älskade vardag, vad vore livet utan vardagen?? Utan vardag ingen fest.... Nu väntar riktigt sura oxveckor framöver, den som suktar efter helgledigt får vänta till 2a April som är Långfredagen. Oxveckor är tiden från Trettonhelgen till påsk, rena arbetsveckor där ingen extra ledighet finns. I äldre tider så var det perioden från midsommar till Allhelgonahelgen då det inte fanns nåt som bröt av de tunga arbetet.

Ja, fy för farao om det ska fortsätta snöa på detta viset, då blir det faan inte kul.... Jag såg att det var lite snö på sambons framruta på bilen imorse men tänkte inte så mycket på det. Gick ut i vanlig tid å höll på å svimma....... Bilen var ju nästan begravd i snön !!! Såg bara det nedersta av sidorna, resten var täckt av snö på 8-10 cm. Låter kanske inte så mycket men börja sopa undan så får du se hur mycket det är 😖Jaja, jag körde i 50-60 km hela vägen in till stan, tog betydligt längre tid men jag kom fram iaf.

Efter jobbet så hade jag tid för att kolla synen inför nybeställning av linser. Då jag ändå var tvungen att beställa nya så ville jag ha en koll då det är 3 år sen sist å jag har märkt att jag ser lite sämre på läsavstånd. Men det är ju faan som att befinna sig i en rymdfärja..... så otroligt mycket teknik som surrar, puffar luft, piper å har sig. Sen skulle jag ta ut linserna för ytterligare koll å det gick bra. Men sen skulle jag sätta i dom igen för glasögonen låg i bilen (vad annars??!!) när jag skulle gå å det gick....sådär... Jag är inte van att sätta i linserna när jag är sminkad, jag såg ut som en kraschad tvättbjörn efter 3e försöket så hon satte i dom åt mig 😀

Lite sämre på närseendet är det så jag får provlinser för att prova innan man beställer riktiga s a s. Lekte lite med bågarna som fanns där men som vanligt så passar jag bättre i manliga bågar än de för damerna. Nu funkar glasögonen rätt bra men jag kan använda detta receptet för glasögon oxå om jag vill. Så kommer det bra erbjudande så nappar jag kanske.

Ikväll ska jag se "Renees brygga...." Fantastiska Sven Wollter medverkar, en sån skådis han var !! Idag kom beskedet att även Tord Pettersson somnat in, hela 94 år gammal !! Nu möts dom igen å får sitta å dra skrönor för varandra å prata om Änglagård 💗

HA EN BRA KVÄLL !!

Kommentarer

Populära inlägg