Fredag.....

... idag o den 13e dessutom....
Nej, idag ligger inte några jobbkläder på balkongen i ösregn iaf... :)
Hade hjärnan med mig igår o plockade in dom innan jag la mig o idag är det uppehåll.
Verkar vara de 2 sista dagarna av solsken på ett tag enl väderprognosen igår.

Sista jobbdagen idag för denna gg, sen är det bara Skördefesthelgen kvar.
Fick ju en ledig eftermiddag igår, bara sådär....
De driver ju även en fiskbutik i Färjestaden o där var en sjuk o den andra skulle åka till Stockholm så han fick välja mellan vilken han skulle stänga o då föll valet på oss.
Så vi bommade igen vid 2 tiden o åkte hem.
Precis vad min onda nacke behövde...

Hem, duscha, en sväng på stan i det underbara höstväder som blev efter våldsamma regnandet på sen-natten.
Sen var det en varm vetekudde runt nacken större delen av kvällen o se, myyyyyyyyyyycket bättre idag =))

Jag gjorde am.pannkakor med rårörda blåbär o lönnsirap igår kväll som kvällsmat.
Vi äter båda lunch på resp jobb.
Ikväll tänkte jag baka frasig baguette med ost, skinka, rostbiff, lite rem.sås o lite annat gott till.
Kanske ett glas rött vin till det...

Nu när hösten kommer är det gott med soppa, spec Gulaschsoppa.
Å allra helst när den är gjort på helt kött o inte köttfärs.. =))



300 gr grytbitar
2 lökar
1 vitlöksklyfta
4 medelstora potatisar
2 msk smör
2 tsk paprikapulver
4 msk tomatpuré
1 tärn köttbuljong
1 litet äpple
1 stor gul elr röd parika
5 dl vatten
salt å peppar

Skär köttet i mindre bitar,salta o peppra.
Skala o hacka lök o vitlök
Skala o skär potatisen i lagom bitar

Bryn köttet på ganska hög värme.
Ha i lök, vitlök, o potatisen när köttet fått färg.
Sänk temp o låt fräsa några minuter.

I med paprikapulver, tomatpurén, buljongtärn,  o 5 dl vatten.
Småputtra u lock ca 20 min.
Skala o skär äpplet i tunna klyftor, tärna paprikan.
Lägg ner det i soppan o låt koka några minuter.
Servera med frasig baguette, smör o ost.

Efter soppa kan det vara gott med en paj...
Å varför inte Farmor Anka's blåbärspaj =))


100 gr smör
2 dl mjöl
2 msk florsocker
1 äggula

Arbeta ihop till en deg, klä en pajform o låt vila en stund i kylen.
Grädda i 200C ca 10-15 min.

2 äggvitor, 2 dl socker vispas hårt.
Vänd ner 2 dl blåbär o bred ut i den förgräddade pajdegen.
Grädda ytterligare 20-25 min.
Servera med lättvispad grädde elr gräddvaniljkräm.
Mums~~~

Så den pajen ska jag gå å göra nu.. =))

HA EN SKÖN FREDAG !!!

Kommentarer

  1. Härlig fredag!! Och jag håller med - som den ungrare jag är - gulasch SKALL göras på helt kött, annars är det något annat!
    Skönt också att nacken är bättre!

    Kramar

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg