Jaha...

... vad ska man skriva för rubrik idag då??
Lite tradigt att bara namnge inläggen efter vilken veckodag det är...

Nåväl, lördag är det idag hur elr hur...
Ledig i x antal dagar framöver......
Om inget annat inträffar så blir det jobb i Skördefesthelgen nästa gg, ev tidigare.
Trenden är ju att folk kommer tidigare o tidigare trots att inte invigningen är förräns tors 26e kl 18.

Då är det hålligång fr morgon till midnatt därute i lilla, lilla Kårehamn..
Helt ofattbart att det kan få plats så mycket folk =))
Det blir allt som har med fisk o lokala delikatesser att göra.
Fiskeauktion, de kommer fr grossistföretaget i Gbg o ska filéa fisk på kajen, allt enl kunderna vilja.
Öltält med musikunderhållning som alltid...

Man hinner bara se en bråkdel av allt på ön, det är ca 900 olika arrangemang på 2½ dygn.
Söndagen är en mycket nedtonad dag men det har kommit sig där oxå de senaste åren.
Folk kommer tidigare o åker hem senare helt enkelt.

Igår bakade jag frasig baguette som vi hade goda pålägg till..
Alldeles lagom som kvällsmat en fredag...
Skinka, ost, gurka, samt rostbiff, remouladsås o tomat.
Ett glas rött, Jacobs Creek till det fulländade det hela.


Ikväll ska jag laga Skaldjurspasta.
Fick Damernas i tors, hittade ett så gott recept på pasta o musslor.
Nu är musslorna jättefina, stora, matiga o billiga.
Ett nät ca 1 kg kostar ca 70 kr.
Har tvättat o skrubbat dom, tagit bort det lilla skägget som finns på en del.


Hur vet man då att dom är "friska"??
Ja, dom lever ju när man köper dom.
Lägg dom INTE i en plastpåse o knyt till när du åker hem med dom, då kväver du dom.
Använd en papperspåse el en öppen plastpåse så de får syre.
Obruten kylkedja så långt det går.
Dock inte för kallt då fryser dom ihjäl ist..

Är dom öppna, så knackar man på dom, då ska dom dra ihop sig.
När dom e kokta ska ALLA ha öppnat sig, släng dom som INTE öppnat sig.
Snacka om snabbmat, 5 min på spisen så är dom klara =))

Skaldjurspasta elr
Spagetti Vongole..



1 nät blåmusslor
400 gr spagetti
6 vitlöksklyftor
 1 dl olivolja
2½ dl torrt vitt vin
3 dl finhackad bladpersilja.

Skrubba o skölj musslorna, släng de som inte stänger sig elr är trasiga.
Koka pastan enl anvisning på paketet.
Skala o finhacka vitlök
Fräs vitlök i olivoljan o tillsätt vinet, låt puttra ihop i 30 sek, tillsätt sen musslorna.

Lägg på locket o låt koka i 5 min tills musslorna öppnat sig.
Skaka kastrullen försiktigt några ggr under tiden.
Ta upp musslorna o låt spadet koka ihop till hälften, häll av pastan o spara ½ dl som ni häller i musselspadet.

Blanda ner pastan i musselspadet o värm i några minuter så vätskan kokar in i pastan så den blir lite klibbig.
Rör ner bladpersiljan o musslor.
Servera med en citronklyfta o frasig baguette till.
Ett glas rött elr vitt vin till förgyller det hela..
Passar vilket som..

Lite ajjåli är ju gott till skaldjur o pasta......
Superenkelt att göra själv å så mycket godare än köpt..


Ajjåli..

1 äggula
1 tsk fransk senap
1-2 vitlöksklyftor
1 dl raspolja

Låt ingredienserna få rumstemp så minska risken för att den skär sig..
Vispa samman äggula, senap, vitlök.
Tillsätt oljan först droppvis, en i en tunn fin stråle till en krämig konsistens.
Lite salt o peppar kan man smaka av med..

Men innan middagen har jag en hel del annat att göra..
Diska, ta en snabbstäd av golv o toa, duscha, åka o handla mm...
Posta brev till a-kassan...

Behöver röja i mitt skafferi oxå, där ser ut som kriget..
*suck*...
Men har ingen annan att skylla på än mig själv..  :(

Så det är hög tid att sätta igång...

HA EN TREVLIG LÖRDAG !!!

Kommentarer

Populära inlägg