Äntligen.....

....... äntligen..... skulle jag utbrista idag tänkte jag..
Vaddå??..... tänker ni
Jo, att sensommaren ÄNTLIGEN kom idag!!!
Den som jag har prisat, den som jag tycker är så skön.....
Men här blev det höst direkt efter sommaren, sensommaren blåste bokstavligt bort...
Så det blev aldrig den ljuvliga augusti som brukligt.

Men idag vaknade jag till  strålande sol å blå himmel.
Å idag tog jag mig ut en runda !!!
Inte så långt, 5 km, å definitivt ingen världsrekordtid men jag kom ut !!!
Ljuvligt varmt å skönt på rundan var det, sådär som bara en sensommarmorgon kan vara...

Så det smakade bra med frukost när jag kom hem.
En snabbdusch å sen satte jag igång dagens tillverkning.
Plockade äpplen, har kokat säsongens 1a skål med äppelkräm.


En tur per cykel till affären blev det oxå, inköp av lite grönsaker bl a.
Kände regndropparna i luften när jag parkerade cykeln utanför å när jag kom ut var allt blött.
Men inget regn...
Missade preciiiiiiiiiiiis regnskuren när jag var inne i affären, ibland har man tur :D



Sen har jag, tro det eller ej, kokat blåbärssylt.
Ni som läst mig vet min avoghet mot det men nu hittade jag ett enkelt recept.
Funkar inte detta utan skiten möglar på nå vis kommer jag aldrig mer testa !!!
En korvgryta har oxå fixats, prisad vare riskokaren säger jag....
Nu kan man koka 2 prt å det blir perfekt !!

Till kvällsmat blev det cowboygryta, en av sonens favoriträtter när han var yngre.
Misstänker att namnet gjorde mycket, kul namn på en maträtt.
Så med helgens mat så har vi matlådor så det räcker å blir över.

Lagade ju lasagne i lör, supergott men jag vet inte...
Alltså...... jag vet inte om det är värt allt jobb.......
Men visst, det blir mycket mat, 2 middagar å 3 matlådor.
Vi tittade på Nyhetsmorgon förra helgen å då lagade Tom Sjöstedt detta så det var hans recept jag letade upp.
Men han borde verkligen gå till en röstcoach, han har en hård, forcerande röst när han pratar i tv.
Många har haft synpunkter på min röst, hur "hård" den är men där är en som borde tänka på det.
Att man är hård å forcerande i ett restaurangkök kan jag förstå men han borde ha ett annat sätt att prata i tv.





Jag var så sugen på rött vin så jag tog en snabbis över parkeringen på GS till bolaget.
Ser man desperat ut om man står ensam framför dörrarna kl 9.55 en lör morgon ?? :))
Inte ens A-lagarna var där.....
Men så supergott vin jag fick tag på !!
Italienskt, Governo heter det.
En sommelier skulle säkert få hjärnblödning av valet men sånt skiter jag fullständigt i.
Jag köper det vin som låter gott, jag vill ha ett varmt, bärigt vin, inte surt blask även om det "ska" vara det.


I söndags lagade jag dubbel spättafilé, fylld med philadelphiaost å dill.
Kokade potatis till det, gjorde en egen dillsås å hade små gröna delikatessärtor till det.
Oxå ett recept jag fick se på nätet men som vanligt kan jag inte låta bli att gå in å "peta" i det.. :))


Fylld spättafilé:
4 fileér, fram å baksida.
ca 50 gr philly-ost.
Ett gäng dillkvistar.
Lite svartpeppar, några droppar citron.
salt..
Ströbröd

Torka av köttsidan på fileérna, salta lite.
Blanda samman philly-ost å dill, hur mycket dill väljer man själv.
Smaksätt med lite sv-peppar å citronsaft.
Bred ut detta på fileérna å lägg ihop dom 2 å 2.
Vänd dom i ströbröd å stek i en blandning av smör-rapsolja.

Mammas fisksås:
Smör
Mjöl
Mjölk 
Classic salladsdressing
dill, salt, peppar

Smält smör, ha i mjöl, späd med mjölk till en tjock konsistens.
Späd sen med Classic salladsdressing till lagom konsistens å smak.
Det får man smaka sig fram till.
Ha i dill, så mycket man vill ha, lite salt å peppar.
Lägg upp fisken på tallrik.
Servera med kokt pot, dillsås å delikatessärtor.


Korvgryta:
2 kabanosser med hög kötthalt
(jag tog en kabanoss å en vanlig tjock grillkorv idag) 
½ gul lök
1/3 aubergine
1/3 squash
½ röd chili
ev rostad paprika
1 brk paprikachilifraiche

Skär löken i tunna skivor.
Skär aubergine å squash i mindre bitar.
Dela å kärna ur chilin, ta bort kärnhuset.
Fräs aubergine å squash i lite olja tills det får lite färg å lägg vid sidan av.
Fräs löken, tillsätt korven å chilin å låt fräsa en stund.
Ha i grönsakerna, blanda runt å tillsätt paprikachilifraichen, ha ev i den rostade paprikan å låt bli varmt.
Servera med kokt ris.
Tycker man det blir starkt med paprikachilifraiche kan man ta tomatbasilika istället.

Cowboygryta:
400 gr nötfärs
1-2 kryddkorvar
2 gula lökar
1 röd chili
1 brk kidneybönar
(jag tog bruna bönor i chilisås a la Borgens idag )
1 brk hela tomater
salt, svartpeppar, paprikapulver, vitlök el vad man vill krydda med..

Dela korvarna, skär halvmånar.
Dela chilin, skrapa bort kärnhuset å finhacka den.
Skär lök i tunna klyftor, fräs i lite olja.
Tillsätt färsen, smula sönder den å fräs några minuter.
Ha i korven, chilin å blanda runt.
Häll i bönor, används kidneybönor så ska dom spolas av innan.
Häll på tomaterna å låt puttra några minuter.
Krydda med salt, svartpeppar, ev vitlök el vad man vill.
Servera med ett rustikt surdegsbröd å lite smör bara.
En kall öl är gott till det.

Sambon tyckte vi skull ta en cykeltur i kväll när han kom från jobbet.
Jovars, blev BARA 2.1 MIL !!!
Jodå, jag vet, jag är sambo med en riktigt cykeldåre men nu är rumpan bortdomnad, får se när den vaknar till liv igen....
Ja, gör man inget på flera månader så bränner man 1000 kcal på en dag :))

Nu tänker jag icke laga mat på heeeeeela veckan, vi klarar oss med råge med dagens matlagning å annat.
Nu lite tv å sen sängen, jobb imorrn......

HA EN SKÖN KVÄLL !!!












Kommentarer

Populära inlägg