Lördag....


........ har det blivit....
4 intensiva dagar ligger bakom mig så det känns i kroppen.
Städade i ons förmiddag, åkte å jobbade.
Jobbade heldag i torsdags, likaså i igår.
Vi hade ett jäkla tryck i butiken igår eftermiddag så jag var rejält trött när jag kom hem.

Å vad gör man då när man kommer hem efter att jobbat 11 tim i en fiskaffär??
Jo, man ställer sig å marinerar torsk å fixar fisktacos😋
Alltså........ibland undrar jag om jag har en skruv el 2 lös?? 😊
Men så är det, när man jobbar med mat å lever med mat dygnet runt ibland så blir det väl så.
Suveränt gott var det iaf så det blir det fler gånger.
Skulle köpa det vin som dom rekommenderade till det i receptet men det var en beställningsvara men hon rekommenderade ett annat å jäkla så gott det var !!!
Var nog det godaste vita vin jag druckit, t o m sambon gillade det.
Han får man annars nästan hota för att få honom att dricka vitt vin men detta gick hem
Sankt Anna, en tysk Riesling var det.
Ikväll blev det baconlindad kycklingfilé, rostade rotsaker (sötpot, palsternacka å morot) sallad med mango i å en mangochilisås.

Vi ska fira Alla 💖 Dag lite i förväg imorrn med lite gott.
Han jobbar ju eftermiddag-kväll kommande veckan å jag jobbar tidigt på tisdag så vi ses inte alls.
Sen åker jag direkt hem till ön efter jobbet, träffa barnen lite å fira kusinen som fyller på tisdag.
När jag flaggade för barnen att jag skulle komma hem så frågade jag om kom hem så vi fick träffas??
Jodå, lill-loppan kommer men sonen, njaaaaaaaaa......
Han hade nog planerat att fira med en ung dam 😉
Å hon bor utanför Färjestaden så han kom nog inte hem alls den kvällen..
Nähä, nu e mamma ratad för andra unga damer........ 😞
Men det är väl så det ska vara...

Fisktacos
 
ca 400 gr lax el torsk
1 lime
½ finhackad chili
salt
 
Mangosalsa:
250 gr fryst tinad mango
200 gr gurka
½ finhackad rödlök
1 knippe persilja
1 lime
1 msk flyt.honung
salt
 Sjögräs, salicornia.
 
 Blanda mangon, gurkan, rödlök i en skål.
Finhacka persiljan å vänd ner.
Pressa ur limen över blandningen, ringla över lite honung.
Smaka dig fram till hur mycket.
Salta lätt med flingsalt.

Lax: skär den i 1 cm kuber
Pressa ur limejuicen å strö över chilin å låt mainera.
salta lätt
Stek laxen i varm panna så den blir genomstekt. 

Torsk: Skär i små fina bitar, lägg i skål, pressa över limejuicen å låt marinera en stund.
Panera i mjöl, sen ägg, sen panko.
Lägg i varm panna i lika delar smör-rapsolja å stek gyllene.
 
Servera med små tortillabröd, salladsblad å mangosalsan.
Lägg ett bröd på en assiett, lägg på ett salladsblad.
Lägg en sked salsa på salladen, sen 2-3 bitar fisk.
Toppa med lite sjögräs el salicornia som det heter. 
Supergott, lätt å fräscht !!!
 
HA EN BRA KVÄLL !!!

 

 
 




Kommentarer

Populära inlägg