Halva........

 

..... veckan har redan gått..... Ni kanske tycker att jag gnatar om hur fort tiden går men det gör den juh.... 😖 För mig känns det som att tiden bara rinner iväg till absolut ingen som helst nytta.... 😢 Men jag har fått reda på att företaget ansökt om min praktik från den 17e maj så jag hoppas det inte blir nåt strul utan att det blir så. 

Det har regnat..... Inte så mycket som jag trodde enl prognoserna men vi har fått sådär 17-18 mm i regnmätaren. Men var det kommer ifrån vet jag inte för jag har inte upplevt att det regnat så hårt. Men visst, långsamt regn under många timmar hinner väl bli en del. Å vi får vatten i brunnen så det är ju bra. Men alltså, +5-6C i maj???!! 😖

Så igår i regnet så hade jag kökspyssel under eftermiddagen. Jag bakade piroger med skinka, ost å tomatfyllning, sen bakade jag Pavlovabakelser. Tyvärr blev dom inte riktigt bra, jag fick inte upp äggvitan så fluffig som jag ville. Jag hällde ändå lite ättika på en bit hushållspapper som jag torkade ur plastskålen med för att få bort fett men det blev inte bra ändå. Sen ska man egt ha en visp med stativ för man ids väl inte stå så länge som man borde när man vispar äggvita.. Men dom går säkert att äta ändå även om dom blev lite platta.

I måndags skulle jag ta det sista av min 3 veckors sallad till kvällsmaten. Redan när jag tog ut burken så tyckte jag det såg lite konstigt ut å när jag lyfte på locket så var det en "skum" doft i det. Kollade på locket, TIONDE APRIL !! Då var det kanske inte så konstigt att det luktade lite unket så det fick gå i soporna. Vi blev ju sjuka precis efteråt så det är ju anledningen att det inte blev uppätet så man ser nyttan av att skriva datum på det.

Så jag rev det sista av vitkålen igår å gjorde en vanlig vitkålssallad typ pizzasallad som vi får se till att äta upp i tid.

Idag har jag varit i stan, hade tid hos naprapaten, 4 v sen sist pga coronasjukan. Men innan dess strosade jag inne på GS, köpte ett glitterlack för att pigga upp tillvaron. Handlade sjukt mycket mat överallt typ, en snabblunch hos Kungsgrillen innan jag åkte till naprapaten. Å fy för faan så ont det gjorde, jag höll på att tappa andan när han körde fingrarna i muskelfästet i höfterna å skinkorna. Typiskt kvinnosmärta, typiskt för fibromyalgin..... 😖 Det kvittar hur mycket jag stretchar och försöker hålla det smidigt, det är likadant ändå. De knakade betänkligt i bröstryggen men nu är det justerat iaf. Nästa vecka så skulle han lyxa till det med semester, det är ju kortvecka så nästa tid är om 2 v. 

Ikväll har det gått NIO ÅR sen A gick bort....  Så längesen men ändå minns jag varje minut av det.... Och det är väl ett minne som aldrig kommer blekna hur bra jag än har det idag 💗 Men visst är det sorgligt att han inte ens blev 53 år, för hans barn och barnbarn. Så jag blir förbannad på dom som gnäller över att dom blir äldre, man ska vara tacksam varje födelsedag man får uppleva, att man fått chansen till ett år till, alla får inte det.... Sen kan man ha åsikter HUR man åldras men mycket kan man påverka själv som inte har med sjukdomar att göra. 

De flesta av mina kroppsliga problem är åldersbetingat men på mig började det 10-15 år för tidigt som en läkare sa, vissa kanske 20 år för tidigt. Slitaget i diskarna är typiska ålderstecken, den lätta artrosen här å var oxå. Fibromyalgin har jag haft i många, många år om än att det var lindrigt ända tills för 7 år sen när jag krockade med älgen Juli -14. 

Jag ser i efterhand att det förmodligen triggades då för jag vet ju hur kroppen tappade ork under vintern -14/-15 på ett sätt som jag tyckte var märkligt, inget jag kände igen sen tidigare. Jag gnäller ibland att jag är en lönnfet  gammal kärring å det är jag men jag är tacksam att jag ännu är med om än att livet är rätt innehållslöst just nu. Men det kanske blir bättre nu, man kan ju hoppas....

Nu ska jag fixa middag åt mig å matlåda åt sambon imorrn. Hade inte en bloody susning vad jag skulle laga mer än pasta men jag hade en frp skaldjursmix i frysen å några scampi. Så det blir pasta med skaldjursmix med vitlök-parmesanfraiche. Får väl skvätta i lite vitt vin så går det väl att äta får jag hoppas....

HA EN BRA KVÄLL !!

Kommentarer

Populära inlägg