Värmen.....

 


....... dröjer om än att det har blivit bättre sista dagarna. Men vi får hoppas den kommer i veckan som utlovat, jag vill kunna gå ut i ett linne och vara ute utan att behöva ha på sig en tunn täckjacka.

Jag har haft 2 jobbiga dagar, förmodligen utlöst av naprapaten i onsdags. Det var ju 4 veckor sen jag var där så allt satt hårt åt, när spänningen släpper så går luften ur en och smärtan accelererar..... I tors var jag helt dränerad på energi, fanns ingens om helst motivation till nåt, allra minst att ge mig ut en runda. Å så var jag såååå öm i kroppen... 😖

Men det var ingenting mot vad jag var igår,  jag hade en riktigt ilsken, brännande smärta i främst övre del av sätet-ländryggen, ut över höfterna. Ingenting blev gjort av vad jag tänkte för det fanns ingen ork till det. Men då kan man ju sortera sina smycken, främst mina örhängen.  Å du käre tid så många minnen.... 💗 

Jag har örhängen kvar sen -86, lika blanka å fina idag 😊. Jag "hittade" mitt stela, hamrade  silverarmband som vi fick som present när jag-vi gick i Luciatåget på Rifa NITTONHUNDRAÅTTIFRYA !! (1984) Det kommer från en silversmed i Kalmar, jag å några till fick gå dit för att hamra ut det nån extra millimeter då jag inte fick det över handloven så därför vet jag det.

Men tillbaka till örhängena...... 😊 Det har blivit en samling under åren, jag har alltid älskat smycken. Jag har örhängen från 30 spänn till upp till ett par tusen kronor. Några har jag fått men de allra flesta har jag köpt själv, ant för egna pengar el för pengar jag fått. Spec sista åren har det blivit ett gäng, då jag jobbat med så mycket mat så får man varken ha ringar el flashiga naglar, då är örhängen det man kan blinga upp vardagen med.

Så nu har jag bara hela par, satte ihop de par som går. Är det en ögla på ploppen kan man trä in stiftet av det andra örhänget å på så sätt "låsa" det med tillhörande plopp, creoler kopplar man ihop. Då slipper man leta efter rätt örhänge i facket. Funderade på hur jag på bästa sätt kunde göra rent de små facken klädda med sammet men jag tog det smala munstycket till dammsugaren och det funkade så nu är det så rent å fint där. Det blev en hög med skrot oxå som fick gå i soporna.

Men jag har rätt många ringar oxå, typ jättemånga 😄, har alltid älskat ringar, helst stora maffiga saker. Jag jobbade ju på macken i 7.5 år, sen 2 säsongen inom camping-reception. I såna yrken exponerar du dina händer för allmänheten och då är det roligt att ha snygga ringar. En anledning till att jag började fixa naglarna runt -03, så tråkigt att ha fula naglar när jag har så maffiga, flashiga ringar. Har man en välvårdad hand och en snygg ring så behövs det inte mer.

En del putsade jag och gjorde rent men jag behöver köpa främst silverputs, missfärgningen satt hårt på en del jag inte använt på år. Ett mycket enkelt sätt att rengöra en ring el örhängen med gnistrande stenar vare sig det är en glasbit el briljanter är varmt vatten, en mjuk tandborste och en halv droppe diskmedel. Skölj av ringen el örhängena, gnugga försiktigt med tandborsten å diskmedel, den kommer åt i alla små skrymslen, det löser hudfett och hudavlagringar. Skölj av med varmt vatten å torka torrt. Resultatet blir häpnadsväckande kan jag säga.

OBS !! Gäller EJ ringar el örhängen med limmade stenar som turkoser, pärlor el dyl, det kan lossna av varmvatten å diskmedel. Bara de stenar som har klo- krona- kanalinfattning som inte är limmade.

Sambon undrade om jag verkligen behöver fler örhängen??!! Fattar absolut INTE vad han menar...... 😄 Kan man väl aldrig få för många av.... 😉 Bijouterier är idag av väldigt bra kvalité, det håller länge om man är rädd om dom. Finns många bra märken, enkelt sätt att lyxa till vardagen när man inte är stenrik så man kan köpa äkta vara.

Så jag kunde glömma smärtan ett tag när jag pysslade med det. Men när jag var klar så hade solen kommit fram så jag tog bilen till byn å gick en liten runda på drygt 3 km. Vi hade grekisk moussaka till middag, grillad italiensk ricottakaka med grädde å jordgubbar till dessert till Masked singer. Jag gick å la mig vid 22.20 igår kväll men hann bara slumra till så vaknade jag av smärtan så vid midnatt orkade jag inte längre. Jag klev upp, tog 2 Alvedon och 1 Pronaxen för att få sova å faktiskt så sov jag till 7 imorse.

Vackert väder idag (om man jämför mot innan) så vid 12 tiden gav jag mig ut på en lång powerwalk, 7 km blev det idag. Så länge solen är framme är det skönt men när det blir mulet så är luften råkall. Pannband hade varit bra att haft av å till kan jag säga trots att det är 8e maj.  Jag hade allt från strålande sol, mulet, regnstänk å friska vindbyar. Tja, det blir inte långtråkigt iaf.....

Nu är det dags för middag. idag blir det laxbiffar med quinoa, kall mangosås å lättkokt sparris. Imorrn ska jag börja storstäda inför att jag ska börja min praktik om en vecka, då finns det nog inte så mycket ork till det. Anar att jag ska träffa dom till veckan oxå, det är ju bara 3 arbetsdagar kommande vecka. Onsdag blir det in till stan, akupunktur , handla mat å se om jag hittar sommarskor. Jag har ftf inte köpt några sommarsneakers faktiskt, det brukar jag köpa i mars typ så det är hög tid.

Å så har vi glädjen att meddela att Växjö Lakers vann den 3e av 4 spelade matcher i hockeyns slutspel. En match till så är SM guldet deras !!! Go Lakers !!!

HA EN BRA KVÄLL !!


Kommentarer

Populära inlägg