Internationella Fibromyalgidagen......

 

..... är det idag.

Anledningen är att Florence Nightingale , den sjuksköterska som moderniserade sjuksköterskeutövandet föddes denna dag 1820. Man tror att hon var drabbad av fibromyalgi så därför har det blivit denna dagen.

Dess färgtema är lila, varför vet jag inte.
En sjukdom som blir alltmer uppmärksammad och ändå finns så mycket okunskap om den.
Vissa vill inte sätta diagnos för det gör ingen människa friskare, å andra sidan finns det mycket att få hjälp av när man har det.
För en del läkare en "slaskdiagnos" när dom inte vet vad patienten lider av, en del andra skyller allt å alla nya symptom man har på Fibromyalgin om man väl har fått diagnosen.
Så det är både för och nackdelar med en stämplad diagnos.
Jag är ett skolboksexempel på en fibromyalgipatient, jag kan bocka av det mesta . Tyvärr......
 
Det allra jobbigaste är ju bristen på energi, på att inte orka det man vill.
Att inte orka springa å träna som jag gjort innan, med det så ökar ju vikten väldigt lätt.....
Just nu har det varit tuffa dagar, andra är bättre som tur är annars vet jag inte hur man ska ha orkat.
Men det är ju bara att "gilla läget" vare sig man vill el inte, nåt annat alternativ finns inte.
Men det suger att man i mycket har jobbat sig sjuk, tänk om man vetat det, då hade man gjort annorlunda.....
 
Å så skulle det ju uppmärksammas i TV4 imorse. En läkare och en patient medverkade men t o m sambon sa, det var faan inte mycket dom sa.....  Och som vanligt är det ju solskenshistorier som presenteras, hon mådde jättebra nu, hade hittat alla verktyg för att leva med sjukdomen osv, osv, osv.......

Och det är ju jättebra när det finns dom som lyckas men det kanske är 1 på 30. Likaså när det gäller utbrändhet, det sitter folk i studion, inte oväntat nån "kändis". Dom har varit så utmattade att dom inte orkat lyfta en kaffekopp men 18 mån senare  har dom bytt yrke, utbildat sig till yogalärare, aldrig mått så bra och dessutom hunnit skriva en bok om det.... Dööh...... säger jag bara....... 😖
 
Well, onsdag har det blivit, det är Kristi Himmelfärdsafton kan man ju säga 😊 Jag har legat på hög stressnivå i 3 dagar men nu är dom dagarna över. Jag har storstädat huset inför att jag börjar på praktik på måndag, jag ville hinna göra så mycket som möjligt. Men nu är även kylen diskad å ugnen rengjord för jag vet att jag inte kommer orka det framöver så det är jätteskönt.

Dessutom så är sambon nyopererad, det gick undan för hans karpaltunneloperation. Det är 2 v sen han var på ortopeden och det bestämdes operation. Men han uppgav att han kunde ta en återbudstid så dom ringde redan förra torsdagen om han kunde opereras på fredagen men det var lite väl kort om tid. Så i måndags kom kallelse och idag har han opererats. Så han är sjukskriven till semestern, sen semester i 4 v  så han får en lång sommar i år.  Och jag börjar praktik på måndag......
 
Så jag körde in honom tidig förmiddag, gjorde några ärenden på stan. Åkte å tankade, då funkade inte den jävla pumpen på automatstationen så jag tryckte ut ett kvitto på noll kronor så ingen kan kräva mig på pengar för en tankning jag inte fick, åkte till en bemannad station som funkade. Vidare till Maxi, handlade, åkte till Willys, då ringde han att han var klar.

Så då fick jag köra hem honom, plocka in matvarorna för att åter vända till stan för akupunktur så jag var hemma 14.30, svinhungrig.... Då var det bra att få varm mat på 2 min i mikron, sista biten moussaka å en liten ostmacka. Stressnivån har legat på 72 av en skala från 1-10 i 3 dagar så jag säckade ihop efter lunchen. Somnade en stund men vaknade med tung huvudvärk. Å denna värmen gör sitt till..... Att gå från +6 till +24 på drygt ett dygn mår jag inte bra av även om det är skönt med värmen. Men man behöver acklimatisera sig nån vecka i stigande temp, inte som nu. När det blir så varmt kan man inte vara på våran altan, man blir stekt men jag satte mig en stund vid 16.30, då är det lagom temp därute.

Men jag hoppas jag är piggare imorrn, ska ge mig ut en runda, antingen per fots el per cykel. Ha sköna dagar i helgen, få ner stressnivån tills jag börjar min praktik på måndag så jag mår skapligt första dagen iaf. 

Jag hängde ut tvätt i måndags och fick se nåt i gräset.
Ett litet halsband med en liten dosa på.
Rådfrågade kära CJ som är jägare, jag antog att det var nån form av pejlhalsband. 
Men jag tänkte att det var ingen stor jakthund....
Jag ringde upp telefonnumret som stod angivet, jodå, det var ett gps halsband till hennes lilla katt
❤
 
Jodå, han kom hem för ett par dagar sen utan halsbandet så hon var översvallande glad att jag hörde av mig.
Så hon kom och hämtade det igår kväll och som tack för det så fick jag 2 brk hudkräm.
En för ansikte och en för händerna.
Hon tillverkar dom själv, håller kurser i att laga mat på ogräs mm så det var roligt att få 🤗
Hon håller reda på den lilla kissen, vill veta var han håller hus därav halsbandet.
Hon hade tydligen hämtat halsbandet hos grannen 2 ggr så den lilla kissen gillar uppenbarligen att vara hos oss vid sjökanten 💗

Så roligt att få nåt som man absolut inte förväntade sig för att man ringde ett telefonsamtal 😊

HA EN BRA KVÄLL !!













Kommentarer

Populära inlägg