Pingsten.....

 

...... är här.... Numer en helt vanlig helg då Annandag Pingst utgick till förmån för Nationaldagen så idag är den här helgen rätt osynlig. Förr den största bröllopshelgen på året men idag omsprungen av augusti och det är förståeligt. Är det nån som gifter sig idag så blir det en kylslagen historia för dom.

Vi är ju hemma på ön nu, vi åkte när jag kom hem från jobbet igår. Jag sov mellan Lessebo och Nybro, där fick det bli en fransk hot dog då jag inte fått i mig nån lunch. Ett stopp på CG i Kalmar för inköp av tårta men det fanns bara 17 varianter av prinsesstårta så det får bli det lokala konditoriet här i Borgholm. Ibland har dom moussetårtor som är lite roligare än det gamla vanliga men igår fanns ingenting där. Vi ska ju fira mamma idag som fyller år på måndag, det blir kaffe och tårta på dagen så ska jag laga inkokt lax till middag ikväll. 

I normala fall skulle denna dag varit fylld med mullrande V8or och andra fordon i här i stan, tusentals med besökare och crusing till kvällen men även i år är det inställt. Får innerligt hoppas att ordningen är återställd till nästa år så det blir en fantastisk motorhelg igen här hemma.

Å andra sidan är det nog tur att det inte är nån crusing idag, min rygg hade inte orkat att gå hela dagen-kvällen i stan. Jag stod upp och jobbade hela tiden igår, sen var det storstädning som dom alltid har på fredagar. Jag röjde i lunchrummet, sen hjälptes jag och en annan tjej åt med att städa kontor, lunchrumsgolvet, omklädningen osv så tog de andra såghallen. Så dom 5 timmarna var intensiva, sen sätta sig i bilen hem för att bara vända om så det blev ju 2.5 tim sittandes i bil efter det. Inget av det är optimalt för min rygg...... 

Vaknade vid 3 tiden inatt, tung huvudvärk å fruktansvärt stel å öm i kroppen. Så huvudvärkstabletter och 2 Paraflex (muskelavslappnande) fick det bli, men sen kunde jag inte somna om förrän runt 5.15, därefter bara slumra lite till strax efter 7 då jag var tvungen att kliva upp för att röra lite på mig. Dessutom byte av säng så brukar det bli så. Min säng här i lägenheten är jättebra men den är annorlunda än den hemma på Småland och bytet uppskattas icke av ryggen... 😖Men det börjar rätta till sig så gott det går.

Nu har solen kommit fram efter en mulen morgon, det var en fantastisk kväll igår om än något kyliga vindar. Ska handla åt mina föräldrar, blir tyvärr enbart köpefika idag till födelsedagsfirandet. Jag kunde ha bakat nåt förra helgen och lagt i frysen men så långt tänkte inte hjärnan då..... Sen blir det väl en tur på stan, kika lite i affärerna så vi hoppas på sol hela dagen. Tyvärr visar ju prognosen att det kommer regn men det behövs här men typiskt att det blir på en storhelg. Om nu prognosen visar rätt....

TREVLIG PINGST !!!

Kommentarer

Populära inlägg