Söndag.....

 

......... har det blivit igen... 

När jag öppnade telefonen imorse fick jag se att Olympia Dukakis har gått bort i en ålder av nästan 90 år (20e juni) 💗 Denna fantastiska skådespelerska som spelade Cher's mamma i Mångalen vilket hon fick en Oscar för bästa kvinnliga biroll, (fick även en Golden Globe) Cher fick en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll. Såååå briljant skådespeleri av henne-båda två, har alltid gillat hennes lite sarkastiska personlighet som hon haft i många roller. Många tycker att Blommor av stål (Steel Magnolia) är hennes bästa roll men jag klarar inte den filmen riktigt, för mycket gap å skrik för mig.

Där gjorde ju Julia Roberts sitt genombrott om än att hon slog igen med dunder å brak i Pretty Women ett par år senare. Så imorrn när sambon åkt till jobbet, då sätter jag på Mångalen på dvd och njuter av hennes briljanta skådespeleri 😊

Dagen började faktiskt med att jag drog ut på en powerwalk, den första riktiga på 3 v. Jätteskönt väder men jag hade alldeles för mycket kläder på mig. Svårt med kläder denna årstid och jag är livrädd för att bli kall, spec nacke-ländrygg, det är en balansgång. Frukosten smakar än bättre när jag kommer hem, ska försöka ta mig ut imorrn oxå.

Försökte lösa lite korsord under eftermiddagen men det gick trögt. Jag försöker träna hjärnan då jag har lite svårt att hitta rätt ord ibland. men går det inte hyfsat lätt, då skiter jag i det. Jag ids inte sitta å traggla hur länge som helst, det ska gå skapligt lätt iaf å vara roligt.

Italienskan ringde, dom var på väg hem från tävling. Hon har premiärhoppat på hela 1.15 idag, hon rev 3 men bra ändå. Fred är en rekorderlig kuse på 1.82 i mankhöjd så han kan ju hoppa den höjden 😄. Hon sa att det var lite läskigt att gå banan, 90-100 klassen, där går hindret till höften men 1.15, då är man nästan uppe i brösthöjd 😄 Idag var det drygt 20C så det var lite bättre temp än igår..

Vi hade lite soldis på förmiddagen men sen kom solen så jag fick 1.5 tim i solen i brassestolen. Börjar bli dags att ta fram cykeln, nu kan jag ju cykla till affären denna årstiden. Nu ska det ju bli regn i veckan så det får väl bli till helgen isf.

Imorrn ska jag nog baka piroger tror jag, behöver fylla upp frysen med lätta luncher inför praktiken. Ikväll lagade jag klassisk husmanskost, köttfärslimpa, kokt potatis, svampsås på egenplockade Karl Johan å Herr Kantarell, smörslungade morötter, egen sv.vinbärsgele å picklad färsk gurka. Den gjorde jag igår för att det skulle dra smak lite bättre. Men vilket jobb det är med sån middag, det är inget man fixar på en kvart. Men väl värt besväret för det blev så supergott !!

En skön söndag..... 💗

HA EN BRA KVÄLL !!



Kommentarer

Populära inlägg