Torsdag......

......kväll har det blivit....
Har haft en mycket produktiv dag idag, har hunnit med mycket.
Imorse drog jag ut på en 5 km lång pw, redan då var det väldigt varmt.
Smakade gott med frukost på köksaltanen när jag kom hem igen.

Hade gräddfil ståendes i kylen som började bli på gränsen till överårig så jag rörde till en smet med mandelkubbar å sen hittade jag ett nytt recept med müsli från Fredriks fika (han kom 2a el 3a i Hela Sverige bakar nåt år...) som jag var sugen på att göra.
Å eftersom min egna Lyxmüsli är i stort sett slut så passade det bra.

Vidare in till stan, köpte en mindre, snygg burk till müslin, det var ju bara halva mängden mot min vanliga lyxmüsli så den är ju för stor.
City Gross, 40 spänn !!!!
In på Bolaget å köpte en flaska vin från Toscana, imorrn blir det pizza till kvällsmys.
Jag gör degen imorrn bitti så får den stå i kylen under dagen, kan sambon ta fram den i lagom tid.
Sååååååå längesen vi drack ett glas rött vin, mycket pga av all min migrän i sommar.
Det är ingen bra kombo kan jag säga.... 😩

På jobbet rullade det på, 5 timmar försvinner rätt fort.
När jag kom hem så blandade jag i de torkade bären till müslin å hällde upp den i nya burken.
Är trött i mina ben, är otränad nåt gräsligt men det får bli ändring på det.
Har börjat föra mat å träningsbok för att få bättre koll på vad man äter å hur mycket, köpte den på Flying Tiger Copenhagen i våras för typ en tia.
Men bäst är denna rutan iaf 😄





Mandelkubbar:

100 gr smör
1½ dl socker
1 ägg
2 dl gräddfil
5 dl mjöl
2 tsk hjorthornssalt
10 bittermandlar
(el 4-5 droppar bittermandelolja)

Vispa smör å socker mjukt å pösigt, (mal bittermandeln el droppa i oljan i smeten) vispa ner ägg, gräddfil å mjöl blandat med hjorthornssalt.
Vänd ner ett gäng blåbär, klicka upp i höga muffinsformar, gärna amerikansk modell. 
Strö över pärlsocker å flisad-flagad mandel å grädda i 200C ca 15 min.
Gott att skala å skära ett äpple i bitar å blanda ner nu när det är höst om man inte vill ha blåbär.

Fredriks müsli:



5 dl havregryn
2 dl pumpakärnor
2 dl hasselnötter
1 dl solroskärnor
(jag tog havrekärnor)
1 dl cocosflakes
(jag tog vanliga  cocosflingor)

½ dl äppeljuice
2 msk rapsolja

Rör samman alla ingredienser, skaka ihop vätskan å häll över .
Blanda runt noga så allt blir fuktat, häll upp på långpanna.
Rosta i 200C ca 30 min, rör om var 5e min.
Låt svalna.
Tillsätt 1 dl torkade blåbär å 
1 dl torkade granatäpplekärnor.
(jag tog torkade tranbär där..)

Häll upp i fin burk å njut till frukost !!!
 
HA EN BRA KVÄLL !!!
 







Kommentarer

Populära inlägg