Växlande......





...... väder har vi haft idag, minst sagt....
Väderguden har haft fullt upp att skifta mellan regn, blåst, strålande sol å så molnigt igen.....
Den tropiska sommaren blev höst på mindre än 2 dygn, det går undan i väderleken.
Men jag gillar hösten, lugnt å skönt, hög frisk luft, man kan andas igen.

Tog mig en ögonshoppingrunda inne på GS idag, det är ftf mycket sommarrea å höstens nyheter har kommit.
Kom i samspråk med en supertrevlig donna inne på Hallbergs guld om just hettan i samtal om vädret.
Jag förklarade mitt problem med migrän å se på tusan, hon var oxå drabbad stackar'n.
Stod nog 15 min å pratade med henne om migrän, ditten å datten.

Fanns faktiskt rätt mycket snyggt , såg en kjol jag är sugen på.
Tror det var på HM , fanns även en ljusblå storskjorta jag skulle kunna tänka mig.
Fanns nåt i varje affärskedja jag var inne i faktiskt, inte ofta jag hittar det så.
Kollade lite makeup på Kicks oxå, alltid kul att se på.
Så när lönen kommer så kanske det blir shopping istället för ögonshopping.
Har ni shoppat nåt  nytt till hösten än??

Varit sugen på att baka länge men utan vatten är det överjävligt bökigt men i eftermiddag så gjorde jag det iaf.
Nu var det bara på 3 dl mjölk å 1/4 pkt jäst så det blev 24 bullar.
Hittade ett recept med mandel-å-hallonbullar för ett par veckor sen som jag var sugen på å dom blev supergoda.



1/4 pkt jäst
3 dl mjölk
75 gr smör rumsvarmt
½ dl vit sirap
½ tsk salt
½ tsk nystött kardemumma
7-8 dl mjöl

Fyllning:
50 gr smör
100 gr mandelmassa
200 gr hallon

Smula jästen, ljumma mjölken å rör ut jästen i mjölken.
Tillsätt sirap, kardemumman å lite vetemjöl, klicka sen ner det mjuka smöret å 
tillsätt saltet å resten av mjölet till en smidig deg.
Låt jäsa 40 min på varm plats.

Riv mandelmassan å rör ihop med smöret till en smidig smet.
Knåda samman degen, kavla ut till en rektangulär platta.
Bred på mandelmassasmöret å strö över hallonen å rulla ihop.
(jag delade hallonen för att rullen inte skulle bli så "knölig")
Dela i jämna bitar å lägg i pappersformar på plåt.
Låt jäsa 20-30 min, pensla med ägg, strö över lite pärlsocker å flisad mandel.
Grädda i 250C ca 8-9 min.
Pudra över florsocker vid serveringen.

Nu får det bli lite tv å sen sängen i skaplig tid.
Imorrn är det jobb igen........

HA EN BRA KVÄLL !!!



Kommentarer

Populära inlägg