2020........


........ håller på att rinna ut, 2021 håller på att laddas upp.......

Att försöka göra en årskrönika av ett år där det inte har hänt så mycket blir inte lätt men jag gör ett försök:

Jan- Då jag blev så pass smärtfri runt nyår så kunde jag komma igång med motionerandet på allvar. Så underbart att kunna röra på sig igen 😊 Sonen fyllde 20 år d 22a januari. Sambon åkte till sö. Tyskland i några dagar på jobbresa.

Feb- Sambon blev superförkyld? när han kom hem från Tyskland, jättedålig med skrällande hosta mm. Han blev nästan bra innan han åkte dit igen å då blev jag lika sjuk fast jag slapp hostan. 

Mars- Vi kickade igång Mars med dans till bästa Blender typ 3-4 mars på klubben, det var s k öppen dans så det var mycket folk å livat värre. Tänk om man då vetat att det var första å sista gången man var på dans detta året 😢 De första restriktionerna kom för Corona el som det heter Covid-19. Covid -19 står för Corona Virus Desease 2019 för den som inte vet det. Jag blev riktigt dålig i mitten av månaden med fruktansvärd huvud-nacksmärta så jag trodde jag skulle dö, dom höjde dosen på min medicin för att avhjälpa det men det tog jag några dagar.

Jag åkte på en löparweekend 22-23e till Tylösand, första gången i mitt liv jag var på Tylösand. Fantastiskt väder, mycket matnyttigt för löpningen, grym träningsvärk 😄 Tyvärr blev det kanske för mycket för mig, jag drog på mig ett skov som höll i sig hela april.








April- Påsken firades hemma i Borgholm, jag lagade maten och åkte ner till mina föräldrar alt lagade maten där så dom fick äta. Gävle har sin bockbränning, vi fick tuppbränning då Tuppen Borge brändes ner påskdagen. Lill-loppan fyllde 22 år 21a april. Samma dag hon fyllde år så fick jag mina hörapparater... Jomensåattedetgårbranuvetni...... 😖






Maj- När skovet släppte så kom jag igång på riktigt med löpning, jäklars vad jag sprang 😄Mamma fyllde 85 år men det blev inget stort firande pga pandemin. Ingen Motordag el crusing som är brukligt.

Juni- Midsommar firandes hemma i Borgholm hos mina föräldrar som brukligt.






Juli- Pappa fyllde 89 år, jag 53 år å italienskan 29 år., 3a veckan i juli spenderades hemma i Borgholm likväl månadsskiftet juli-aug 💖

Mitt favoritställe på jorden, "The Hamptons" nedanför Strand Hotell. Där kan jag sitta hur länge som helst å lyssna på vågorna, fåglarna å njuta av solnedgången 💗

Födelsedagsfirande 😊




Aug-  Sambo återgick till jobbet efter semestern, jag fortsatte som innan. Jag var ute i skogen mycket, plockade 20 L blåbär å jagade kantareller tills jag stupade. Tyvärr ingen större lycka men bättre tur nästa år kanske. 

Sept - Åkte hem 1a helgen för att plocka undan i lägenheten inför fönsterbytet som skulle genomföras i hela huset. Åkte hem i slutet av månaden för att ställa tillbaka allt. Var ute å jagade kantareller tills jag tröttnade på det å la ner det projektet 😖 Gissa vem av oss som plockade vad?? 😖

Okt- Månaden rullade på utan större missöden. besiktade bilen å fick skinande blankt papper, inte ens antydan till nåt. En för tidig julklapp som pinglan B uttryckte det 😄

Nov- Grå å regnig..... Jag som inte störs av mörkret, som gillar det tysta, dova dagsljuset som är så vilsamt för sinnena inför advent å dess sprakande rött blev nästan trött på det. Men evinnerligt regnande kan vem som helst tröttna på....... 30e nov började jag praktik i köket på Kupan.

Dec- Tänk att jag har ett "jobb" att kliva upp till 😄 Få ordning på dagarna, nåt meningsfullt att göra. Få jobbarkompisar att prata med osv. 1a veckan jobbade jag 8-13, stöp i soffan när jag kom hem. Såååå trött av alla intryck, allt man ska lära sig, att använda hela kroppen om än att det inte är så tungt jobb. 2a veckan jobbade jag 8-15, då började jag bli varm i kläderna, 3e veckan gick jag upp på heltid. Det funkar kanoners förstår ni, jag kan ju vila när jag behöver det. Att få sätta mig 10 min när jag behöver utan att nån blir sur å blänger snett är guld värt.

Fick brev från arbetsförmedlingen innan jul där dom bad om tillåtelse att klassa mig som Funktionshindrad i rörelseförmågan. Känns "sådär" kan jag säga vid 53 års ålder..... 😞 Men det är bara att gilla läget som man säger.....

Julen har ju firats hemma i Borgholm, jag förstår att vi är nog en av ytterst få familjer som firat hemma med våra gamla föräldrar. Vi har haft synen att är vi friska så träffas vi. Med deras höga ålder så kanske det är sista julen ändå, det vet man inte. Kanske vi får fira ytterligare 7-8 jular ihop, det vet ingen.....

Jag har mina aningar om att sambon kanske hade Corona i månadsskiftet jan-feb, han kom från södra Tyskland å blev ju sjuk strax efteråt med typiska symptom. Ingen av oss kommer ihåg om han tappade smak å luktsinne vilket är ett symptom som nästan alla får men i övrigt så stämmer det. Jag har sagt åt honom att gå iväg å ta antikroppstest. I övr har jag, peppar peppar, inte varit sjuk sen i februari. Men så har jag gått hemma isolerad hela året, enda gången är ju vid akupunktur å för att handla mat jag åkt iväg.

Jag är tacksam att jag haft mitt hemma i Borgholm att åka till, där vi kunnat få nån sorts semester från all trisstress detta året. En enda danskväll detta året å det var till bästa Blender 1a helgen i mars. Idag njuter jag mer hemma i Borgholm sommartid, att cykla ner till hamnen å se solnedgången, ta en lunch på stan. När jag bodde å jobbade där hemma så orkade man inte, man ville bara stänga dörren när man kom hem å få lugn å ro. Så på så vis återupptäcker jag min kära ö tillsammans med sambon.

Jag lider med de som bara har en lägenhet att vistas i, kanske med småbarn. Vi har haft tur ändå mot andra i Europa, vi har fått vistas ute i naturen, vi har inte behövt sitta instängda i en lägenhet i 3-4 mån.

Jag var rätt slut igår i kroppen, det gjorde ont typ överallt så till slut tog en Naproxen så efter ett par timmar blev det bättre. Ska ta Naproxen idag å imorrn oxå så lägger det väl sig, det är ju inflammationshämmande. Kollade igår om det fanns tid för massage hos den jag brukar gå till i Växjö men icke en enda tid förrän nästa vecka. Men då jag hade i bakhuvudet att nån kanske lämnar återbud så hängde jag på tidsbokningen på webben var 30e minut å se på tusan, imorrn kl 10 ska jag på Hot stone massage. Vanlig massage gör för ont nu men varma stenar låter skönt, det är mjukare än vanlig massage.

Bakade ett bröd igår, ett Frukt å nötbröd, ett röraihopbröd syrran hade med sig till julen. Har skurit det idag, perfekt mättat, håller ihop bra. Senare idag har jag tänkt att baka hålkakor å sen till stan å handla mat inför nyår. Imorrn vill jag bara åka på massage, tors ska jag bara hämta nyårsdesserten på ett fik i Växjö, vill slippa handla mat då.

HA EN BRA DAG !!


Kommentarer

Populära inlägg