Fredag......

 

Köpenhamn -17

....... kväll har det blivit, så även för MIG 😊 Nu är det ju fredag varje vecka men ändå en "riktig" känsla när man jobbat i veckan. Underbart att få struktur på tiden, få träffa folk å supertrevliga jobbarkompisar. Nu är det en praktik men det ska ju bli en anställning om inget annat händer så det hoppas jag på. Nu börjar jag komma in i det, planering, rutiner mm å för en gångs skull kan jag nog säga att jag är något överkvalificerad men det är ju skoj att kunna lära nån annan nåt för en gångs skull.

Men visst har jag varit trött men jag hoppas det ger sig, på mån ökar jag till 8-15 så får jag se hur det blir. Igår drog jag ett städrejs när jag kom hem, det jag inte orkade förra fredagen, även solen har sina fläckar vet ni 😉  Det var en bättre dag igår så då passade jag på.

Jag har ju haft stora besvär hela hösten av återkommande blåsor i munnen som avlöst varandra. Av smärtsamma slemhinnor i munnen, klåda runt och i näsa å ögon. Jag har ju hostat nattetid i ett år men även det har blivit värre i höst enl sambon, jag vaknar ytterst sällan av det men han hör det. Samt att jag sista dagarna haft klåda i munhåla-svalg så idag var jag hos läkare på vc. 

Så han har dragit igång en allergiutredning, det är ju typiska allergisymptom. Jag har ALDRIG i hela mitt liv varit allergisk !! Jag har ju haft klåda både i och utanpå ögonen, spec höger, har en aningens "skorv" på ögonlocken så jag har ju smort med kortisonsalva. Nu ska man INTE ha kortisonsalva runt ögonen men kliar det så gör det nytta. Jag har haft sånt  förut, fått receptbelagd ögonsalva men har även "botat" små utbrott på egen hand med kortisonsalva. Det kallas för ögonlocksinflammation fast man ser det inte om man inte tittar riktigt noga som tur är.  Har även fått än torrare hud generellt, spec pannan, jag har alltid haft en torr hud men i höst är det värre än det brukar vara.

Just nu är jag läkt i munnen men när jag får blåsor nästa gång ska jag gå dit så dom får ta prov på det. Han tog svalgodling dessutom. Med facit i hand så skulle jag ju ringt för 3 v sen när det var så otroligt smärtsamt å jobbigt men man drar sig för att ringa om besvär i munhåla i dessa tider för det gapas ju om Corona oavsett symptom men det finns faktiskt andra infektioner oxå. Sen skulle det tas blodprover oxå...... Men det förutsätter att du har nåt att ta blodprov från.... Hon letade nog i 10 min i armvecken på mig men hon träffade rätt direkt, alltid nåt så 5 rör tömde hon mig på.

Ger inte allergiutredningen nåt så ska dom kolla om jag har Sjögrens syndrom. En del som fått diagnos Fibromyalgi har Sjögrens syndrom egentligen då dom är snarlika. Sjögrens kännetecknas tydligen av extremt torra ögon, typ obefintlig tårvätska å där är ju inte jag.

Men så är det, inget att göra åt. Nu ska jag strax gå å börja med middagen som blir Chow mein, fråga mig inte om uttal 😄 Köttet ska marineras en stund, alla grönsaker ska strimlas osv så det tar nog en stund. Att fräsa till det tar inte så lång tid, inte heller att koka nudlar, hoppas det blir bra.

Imorrn ska jag göra Ostgratinerad rotfruktslåda med kassler å söndag blir det nog Lasagne tror jag. Sitter å klurar på nästa veckas matlista, behöver ha det planerat på höft iaf när jag ska öka arbetstiden. Ska försöka komma ut på powerwalks i helgen, behöver röra på mig på riktigt å inte bara springa runt i ett kök.

HA EN BRA KVÄLL !!



Kommentarer

Populära inlägg