Då......

 

..... var det helg igen....... 

Vecka nr 2 på praktiken är genomförd, helt utan missöden. Det har gått jättebra så det är skoj. Det är ju det fysiska som det hänger på, inte det praktiska men jag håller tummarna att det fortsätter så.

Vädret är liiite tråkigt kan man säga, ligger snöslask på bilarna varje morgon men håller sig på plus iaf, tack å lov....... Idag för 8 år sen så var det full Fåk hemma på ön. Sikten var 10 m inne i stan, då kan ni tänka er hur det var utanför stadskärnan....... För den icke invigda i detta fenomen så kommer här en förklaring: Det är ett MYCKET lokalt ord för full snöstorm med snödrev, det ska man under inga omständigheter ge sig ut i. Det är många vintrar som militären har fått sätta in bandvagnar för att undsätta folk som bor på bonnvischan för det är som en vägg av snö. Kan vara enorma drivor av snö, packat som cement medans det är barmark ute på Alvaret.

Nä gålsfôôlk va åt otta på julmöen, så ble de ett aglitt oväde me fôk, s'att de kuunn ta åån ifrån en. De snöa, s'att en knafft kunn si siin hänne. (När gårdsfolket var på julottan på juldagsmorgonen, så blev det ett förskräckligt oväder med fåk, så att det kunde ta andan ur en. Det snöade så att man knappt kunde se sina händer.)

Någon viktighetsnisse sa att ordet skulle strykas i SAOL för det användes så sällan men det möttes av fåkliknande storm av de som ville att ordet skulle bevaras. Ordet finns på andra ställen oxå men det är starkt förknippat med just Öland. Ja, fy för fågeln ett sånt väder det var på Öland i december 2012.

Idag blev det storhandling hos min fd arbetsgivare. Julens sillar är inhandlade, strömming likaså som ligger elegant förpackade dubbla i frysen för att stekas å läggas in nästa helg.  Räkorna till julens ägg å för nyårsfirandet.. Lutfisk till mina föräldrar å så pinfärsk kolja för kvällens middag.

Det blev Fish'n'chips med klyftpotatis å hemgjord remouladsås. Asså... halle-friggin-bloody-luja så sanslöst gott det var !!! 😄 Åååååh sååååå gott det är med så fin å alldeles pinfärsk kolja, det är ju det man gör Fish'n'chips av. Friterat är inte så där jättenyttigt men så sällan som vi äter det spelar det ingen roll. 

Dessutom gjorde jag ett superklipp på Maxi idag, köpte svensk ryggbiff för 169 kr/kg. Så nu är nyårsmiddagen klar 😊

Mja..... en maskin tvätt har körts sen jag kom hem, en till imorgon blir det så räcker det för denna gången. Jag ska nog städa lite kökslådor i helgen tror jag, jag gör det lite då å då men det är lite skräpigt nu.  Vila efter veckan, bara ha det skönt.

Imorrn blir det Salami å briepaj till middag, på sön ska vi ha Pasta med saffran, soltorkad tomat å strimlad ryggbiff. Så jag tror vi överlever denna helgen 😄

HA EN BRA KVÄLL !!




Kommentarer

Populära inlägg