Ännu........

......... en födelsedag på ön, en kunglig denna dag 😊

Stort GRATTIS till kronprinsessan Victoria på 44 årsdagen !!! 

Victoriadagen är här, Ölands alldeles egna nationaldag som har firats sen 1978 då lilla snörpa var 1 år gammal. Denna dag har varit helt fantastisk för ön, tusentals å åter tusentals med människor har sökt sig hit för att fira henne. I normala fall runt 250 000 pers runt denna dag, idag är det ju mindre pga rådande pandemi men vi hoppas det återgår till det normala nästa år. Bra för alla utom gnällspikarna.... 😄 Fast dom gynnas oxå tyvärr då affärerna kan hålla öppet året runt pga att större inkomsten kommer från sommaren och Victoriadagen.

Även i år uteblir hennes officiella firande uppe på Solliden men i år är åtminstone några gäster inbjuda till konserten på slottsruinen. Victoriastipendiat är Nils van der Poel, skridskokillen som tog hem det mesta gångna säsongen. Idag är det omdöpt till Victoriapriset men det kommer alltid heta Victoriastipendiatet för mig. Förstår inte nyttan av att ändra ett sånt namn efter 40 år, jävla dumheter.... 😡

Imorrn är det så dags för Victorialoppet men även i år sker det virtuellt men vi hoppas på riktigt Victorialopp nästa år.

Vi ser det på tv ikväll kl 21, alltid roligt att dom sänder det härifrån ön.

Det var mycket, mycket folk på stan igår förmiddag när vi var ute en sväng, det var varmt, lite blåsigt men mulet så inte direkt beachväder. Men det klarnade upp och blev en fantastisk dag, nästintill tropisk kväll. Det var en intensiv dag men han vilade på förmiddagen så orkade han vara med till kvällen. 

Lite bilder från 90 årsdagen 😊









 HA EN FIN DAG !!


Kommentarer

Populära inlägg