Dagarna........

 

........ rullar på, det är helg igen......

Det har varit tuffa dagar, har haft överjävligt ont i min axel-arm, har haft svårt att sova. Mina tabletter brukar hjälpa men inte denna gång verkar det som. Är det likadant på måndag får jag ringa ortopeden. Å jag vet inte varför, att plocka ynka 4 L blåbär skulle göra så illa begriper jag inte...... Men jag vill ju ut igen å få ihop 3-4 L till men får se vad jag kan göra.

Men jag försöker hålla armen igång iaf, det blir än värre med stillasittande. I torsdags skulle jag ut å cykla "en liten runda..." Men man ska kolla HUR långt en "liten" runda är INNAN man drar iväg..... Jag tänkte att jag skulle cykla till Tävelsås vilket är ca 9 km å sen tillbaka men för att slippa vända å köra tillbaka samma väg så skulle jag ta en avtagsväg lite längre bort, sådär en 800-900 m å sen cykla tillbaka till Ingelstad. 

Å jag cyklade........ å cyklade........å cyklade......... å cyklade..... Jag tänkte att var FAAN är avtagsvägen nånstans??!!!! Det var ju bara en liten bit när vi körde med bilen tidigare.... Mmmmmmmmm...... det som är "en liten bit" med bil visade sig vara sådär en 3-4 km i verkligheten... 😖 Aja, benen fick jobba men jag vilade ett par minuter 3 ggr under färden för jag är otränad men det blev till slut 2.3 mil typ...... Som sagt, man ska kolla HUR långt det är innan man drar iväg 😑

Igår så tog jag ett städrejs när jag varit i stan å handlat. Det jag skulle gjort för 2 v sen när vi drog till ön som det inte fanns ork till, likaså när vi kom hem från ön men nu är det gjort. Vi tog ett kvällsdopp igår, gudomligt skönt, sådär +25 i vattnet. Passade på att göra lite vattengympa för armen-axeln, det var så skönt att vara i. Jag lagade suveränt god kräft-kantarellrulle på förra årets sista kantareller som jag hittade i frysen när jag plockade i ordning häromsistens. 

Idag var det segt på förmiddagen vaknade redan kl 4.30. Somnade vid 10 tiden igår kväll så jag var väl färdigsoven då + smärta i axeln men det kommer senare så jag sov en stund tidig förmiddag. Tog en dusch för att vakna till, sen tog vi cabben å drog en runda. Vi hamnade till slut på Tyrolen i Blädinge, ett ställe där tiden stått stilla sen 60 talet. En gång i tiden ett av sydsveriges största nöjesställen. helt fantastiska takmålningar i rotundan + en massa annat från varietétiden. Väl värt ett besök för den hugade.

Väl hemma så däckade jag på soffan, det är lurigt med cabben. Man känner inte hur varmt det är i solen när det fläktar, jag hade nästan yrsel när jag vaknade trots att jag druckit under dagen. Jag ser fram emot svalare väder men för den som har-har haft semester har det varit en fantastisk sommar. Men för mig har det varit fööör varmt med temp upp mot +30 å över så jag ser fram emot väderomslag. 

Det finns inga specifika planer närmaste dagarna, försöka hålla igång bara....

HA EN BRA HELG !!


Kommentarer

Populära inlägg