Idag......

 

........ så säger vi STORT GRATTIS till min pappa på 90 årsdagen !!!!

Det är inte så många förunnat att komma upp i så hög ålder med huvudet i behåll. Visst glömmer han ibland med han är fantastiskt skärpt för sin ålder. Det är kroppen som gett upp men huvudet är väldigt skärpt.

Pappa föddes i ett litet, litet hus på det nordöländska alvaret. Farmor var gammal när han föddes, hon fyllde 45 år 3 månader senare. Nån man som tog på sig faderskapet fanns inte, det sas vara en man i grannbyn som var far till honom men ingen som tog ansvar för dom. Dom hade en oxe, en ko, en gris å några höns som så många andra samt hade farmor ett grönsaksland så dom fick klara sig på det.

Hon hade inget jobb, hon sålde lite ägg från deras höns, sen kan jag tänka mig att hon hjälpte lite på gårdarna runt ikring sommartid som det var på landsbygden. Han gick i skola i Alböke, hade några kilometer att gå, tänk på vintern med all snö å kyla som var då. Det fanns inga skolbussar på den tiden.

Pappa jobbade på gårdarna runt om vår-sommar-höst, han gjorde lumpen 1950 i Växjö. 1953 flyttade han hemifrån 1a gången, då jobbade han i Kalmar, var inackorderad i ett rum ute på Ängö. Han jobbade i Kalmar höst-vinter med att köra koks och grönsaker, på bonngårdarna hemikring vår-sommar. Han och mamma träffades på dans 1956, gifte sig 1959. 

1970 började han jobba inom kommunen i Borgholm och gjorde så till pensionen 1996. Han var ordförande i Kommunal från 1983-1995 samt satt med i kyrkorådet en tid. Han har alltid ställt upp för mig å syrran, och framför allt för min barn med att skjutsa å fixa åt dom. Många är de vilsna festprissar som han hittat sovande i trädgården som fått skjuts till busstationen el färjan till Oknö för att ta sig hem när polarna stuckit. Vi har alltid haft massa kompisar hemma sommartid, Midsommar 1985 är legendarisk då vi var 45 pers på gården, totalt 9 tält uppsatta samt en Folkabuss inkl invånare😄

Så det har alltid varit stor gästfrihet hemma för alla, både kända och okända. Så det är väldigt roligt att få fira en 90 årsdag för honom 💗

STORT GRATTIS !!

Kommentarer

Populära inlägg