Måndag.....

 

......... och ny vecka......

Som jag skrev i förra inlägget så skulle jag ta kontakt med ortopeden idag om jag inte var bättre i min axel-arm och det är jag INTE kan jag säga. Har haft skitjobbiga nätter-morgnar med att jag vaknar med smärta å stickningar i fingrarna så jag ringde dom idag.

Som förväntat så är det semestertider, så även för den överläkare jag hade i våras, sist 11e juni. Han som uttryckligen sa till mig att ta kontakt med dom direkt om jag fick mer besvär vilket jag då gjort idag.  Han återkommer 9e augusti så jag ska bokas in på första bästa tid för det. Men då bad jag att någon?? annan läkare kunde skriva ut nån smärtlindring för kroppen verkar inte svara  på Naproxen längre. Nä, det får vårdcentralen sköta, ring dom och säg att du är på G här så länge.

Då ringde jag upp vårdcentralen, tog 2 tim innan dom ringde upp. jag förklarade läget osv, osv och bad att få annan smärtlindring, det kan ju vilken annan läkare som helst skriva ut. Nä men det får ju ortopeden ta, du är ju redan deras patient så det får dom ta. 

??????? Alltså va FAAN....... 😖  Hur svårt kan det vara att få en annan smärtlindring utskrivet när man har såååå välkänd smärtdokumentation innan??!!!! Jag blev lindrigt sagt rätt irriterad och det både hörde sköterskan och hon förstod mig. Först bli tillsagd av ortopeden att be vc om smärtlindring, sen bli ombedd av vc att be ortopeden om det.... 😡

Hon erbjöd mig en teletid med nån läkare på onsdag men jag har ont NU !! Hur svårt är det att förstå?? Det måste ju för faan finnas NÅN läkare som kan skriva ut annan smärtlindring med annan substans i, jag varken begär eller vill ha morfin för jag blir dösjuk av skiten utan helt vanlig smärtlindring. 

 Då erbjöd hon sig kolla med en annan läkare och återkomma så det gjorde hon så nu har jag teletid med en läkare imorrn bitti. Jag blir faan skogstokig alltså !! Man ska bollas runt som i en jävla torktumlare mellan instanserna, ingen vill ta ansvar förrän man blir förbannad och säger ifrån. Men även om jag blir bättre OM jag får annan smärtlindring-inflammationshämmande så tänker jag gå till honom iaf, det sa jag till den sköterskan på ortopeden och det tyckte hon var en bra idé.

Det går käpprätt åt helvete med detta landet , den trygghet vi hade för 30 år sen finns inte längre. Det lägsta av allt läste jag alldeles nyss i AB, en man som blivit sjukskriven för utmattningssyndrom fick det inte godkänt då han "trots sitt mående orkat ta kontakt med vården då han i ett telesamtal med fk sagt att han INTE orkade ta tag i nånting...." Så han blev nekad sjukpenning, det är så sjukt så det finns inte ord för det.

All smärta tar sån energi, jag lagade mat igår kväll men glömde den viktigaste ingrediensen typ. Jag har lagat det i 20 år så nån ny maträtt var det icke. Men det gick bra att äta ändå men iaf.... Vi gav oss ut igår eftermiddag för att se om det fanns nån form av kantareller men vi hittade icke en enda, öht ingen svamp alls, inte ens giftiga. Det är snustorrt i marken så vi välkomnar regn som utlovas. Men vi hittade vildhallon som jag-vi plockade 8 dl av, fanns hur mycket som helst............på andra sidan stängslet 😖 Stängslet var nerrivet på ett ställe, sambon gick in först. Snubblar han då vet jag var jag INTE ska gå nånstans, man får inte vara dum... Men det var så eländigt att han fick ge upp så vi kom inte åt dom.

Jag försöker hålla mig igång men det är inte lätt när energin är borta.  Är trött på bullshit som "bara du tränar blir du bra..." oavsett vad det gäller. Jag har börjat följa en ny person "En pantertant i leopard" på Instagram. En fräsig kvinna i sina bästa år kan vi kalla henne. Idag gör hon upp med alla gamla floskler som sägs i all välmening men som bara är rent nonsens egentligen och kan få mottagaren att må än sämre istället för att bli peppad å må bättre. Jag har i normala fall svårt för kroppspositiva konton av olika anledningar men hon håller just den delen på en bra nivå. 

Skulle varit till stan idag men väntar med det till imorrn OM jag får nån annan tablett utskriven. Så akut med matvarorna är det inte utan jag kan vänta tills dess.  Ikväll blir det varmrökt lax med kokt potatis med kall pepparrotssås och sallad. Tisdag blir det Pasta bacon och onsdag Burgare. Försöker hålla maten enkel i värmen.

HA EN BRA DAG !!



Kommentarer

Populära inlägg