Skärtorsdagen...


....är här å ikväll är det dags att fara till Blåkulla :D
Det ligger ju bara en kort flygtur fr mitt ;)
För den som vill blir det mingel på min balkong innan vidare färd mot ön ;)

För att återgå till det vanliga dödliga så har dagen börjat med en lååååååång löptur i Slottsskogen.
Det blev garderobstrappan upp OCH ner, vidare mot Kaffetorpet, längs Pr.Estelles promenad o ner på Strandvägen, hamnen o hem....
1 tim !!!
Idag tog jag faktiskt dom nya skorna o sprang i, dom gamla är för dåliga nu.
Har ju bara haft dom nya inne på gymmet än så länge.

En smarrig frukost när jag kom hem satt fint.
Är tänkt ett pass på gymmet men har en aning om att det blir inte så...
Ska städa det sista nu, toa o golven.
Byta i min säng o sen tvätta ikväll.
Sen får det bli påsk för jag skiter i att göra nå mer.

Ska handla det sista innan helgen oxå, mest färskvaror, var innerligt tacksam jag handlade de mesta i tis för redan igår var det knökamycket folk på ICA.
Solen försöker ta sig fram genom diset, får se om det kan bli en stund på balkongen idag oxå.

Ska ju baka tårta på söndag till måndagens kalas :)
En ljuvlig påsktårta !!
Fågelboet görs av en bit mandelmassa som trycks genom en vitlökspress.



Botten:
200 gr mandelmassa
2 ägg
2 msk kakao

Riv mandelmassan, blanda ner ägg o kakao, häll i springform ca 24cm o grädda i 175C ca 15-20 min.

Låt svalna lite.
Ta loss ringen, lägg botten på ett fat, diska ringen o sätt tillbaka den över tårtbotten.

Apelsinmousse:
4 gelantinblad
2 äggulor
1 dl socker
1 brk kesella 10%
1 dl apelsinjuice, konc.
2,5 dl mellangrädde

Lägg gelantinbladen i blöt i 5 min.
Vispa gulor o socker pösigt.
Blanda ner kesella.
Värm apelsinjuicen i en kastrull, lägg ner gelantinbladen o låt smälta.
Blanda ner lite av kesella-äggblandningen o tillsätt sen resten.
Vispa grädden o vänd ner den.
Fördela moussen över den kalla tårtbotten, ställ i kyl o låt stelna lite.



Apelsingele:
2 st gelantinblad
1 dl apelsinjuice, konc.
1 dl vatten
2 msk socker
2-3 apelsiner elr klyftade persikor.

Skär hinnfria fileér av apelsinen elr klyfta persikor o lägg i fint mönster på tårtan.


Värm apelsinjuicen m vatten o socker, lägg i gelantinbladen o låt smälta.
Låt svalna till gelékonsistens, skeda det sen över klyftorna, ställ i kyl ö natten o stelna.
Ta en tunn kniv o lossa kanten försiktigt fr moussen o lyft bort ringen.

En mycket god, lätt o fräsch tårta ef påskmaten.

Idag har jag ringt o gratulerat min bilmekare på födelsedagen.
Sonen har namnsdag o min salig mormor skulle fyllt 90 år !!
Så detta datumet är lätt att komma ihåg :)

Nähä, dags att sätta fart innan det det är dags att kvasta iväg för kvällens party ;)

HA EN BRA DAG !!!

Blåkulla :)


Kommentarer

Populära inlägg