Latmasken.......


....drog hårt i kroppen imorse.
Mörkt ute vid halv 9 så det var knappt dagsljus så jag hade ingen lust att stiga upp.
Så jag tänkte ärligt skita i löpningen denna morgon men klev upp iaf o ställde mig på vågen...
Å jäddrans vad snabbt latmasken försvann kan jag säga !!!
Det var bara att tejpa upp hälen hårt o dra på sig kläderna o ge sig ut.
Å det är märkligt hur svårt det kan vara att komma iväg när det är skönt när man väl är ute.
+2-3C, uppehåll, torrt o "rent" ute, även i skogen, lugnt här nere i stan men uppe vid slottet blåste det rätt friskt.
Så 44 min blev det, gäller att passa på medans man kan, vargavinter är på G sägs det..
Kan ju hoppas dom har fel...

Jodå, det blev en tur till Kalmar igår.
Födelsedagspresent till sonen införskaffades o en badmössa modell TIGHT till mig inför simkursen nästa vecka.
Blonderat hår blir bekant grönt i kloret o jag vill inte se ut som en Alien i huve't, inte mer än vanligt iaf  :))

Så nu är frukosten intagen, blir att baka bullar idag.
Sonen kom på besök i sön kväll o lyckades rota fram sista bullpåsen så det får bli en omgång kanelisar idag.
Piska av lite mattor idag också inför helgens kalas medan det är uppehåll o torrt ute.
Kommer barn i ålder 8 år till 11 mån varav den sistnämnde kryper omkring.
Han ska inte behöva agera sopborste här den lille godingen :))

Middag idag blir låååångkok, rotmos å fläsklägg.. :))
Min älsklingsrätt ef våra Kroppkakor å Lufsa))

Mitt favvo-program vad det gäller "dokusåpa" började igår, Ullared !!!
Blev förskräckt när jag fick se Boris, vd'n...
Så mager o tunn han var.... 
Jo, jag vet han hade-har? cancer men ändå, att en person kan förändras så otroligt mycket.


 
Världens bästa kanelisar:
50 gr jäst
100 gr smör
5 dl mjölk
1 dl vit sirap
2 tsk salt
13-14 dl vetemjöl
 
Fyllning:
100 gr smör
Kanel, råsocker, vaniljsocker, pärlsocker.
 
Smula jästen, smält smöret o ljumma mjölken o häll över jästen o låt lösa sig.
Tillsätt sirap, salt o vetemjöl till en smidig deg.
Låt jäsa 40-45 min.
 
Stjälp upp på bakbord, knåda samman, dela i 2 delar.
Kavla ut varje del till en rektangel, bred ut 50 gr smör på varje o strö över i turordning, råsocker*, kanel o vaniljsocker*.
Rulla ihop en rulltårta, skär jämna bitar, lägg i pappersform elr på bakplåtspapper o låt jäsa 30 min.
Pensla med ägg, strö över pärlsocker o grädda i 250C ca 8 min.
*För att enklast finfördela vaniljsockret över degen så använd en finmaskig sil att sikta det igenom.
*Råsockret ger en liten touch av smörkolasmak åt bullarna.
 
HA EN BRA DAG !!!




Kommentarer

  1. Jag borde baka kanelbullar med för det gapar tomt i frysen.
    och den maten går inte av för hackor, så gott med rotmos och fläsklägg. Har inte gjort det sen i september.
    Här ska vi äta tacos till middag, jag och sonen!
    Ha en fin dag!
    Kram

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg