Augusti.......

 

..... rullar på och värmen verkar inte ge sig.

Det är lika onaturligt med +30 i augusti som i juni å en kall juli dessemellan... Ur led är vädret !!  Tack å lov att vi fått ett par dagars vila från värsta hettan, jag har svårt att fixa värme på över +25C nu för tiden. 

Jovars, det blev en cykeltur till tippen med en oduglig digitalvåg, sen skulle jag leta kantareller. Men det är bara att inse, det finns inga mängder här, det vi har hittat är väl det vi får. Nu är det redan väldigt torrt efter regnrika juli så kanske en andra våg efter mer regn men så är det. Det är att ge sig iväg 4-5 mil isf med bilen, får väl se om det blir nån helg annars är det som det är.

Plockade av mera vinbär igår kväll, kokade en omgång gelé, bakade en mjukseg Vinbärskaka. Ska plocka av lite till att frysa men sen får det vara. Men det är ett sånt överflöd i naturen detta året så det är ofattbart.

Det händer inte så mycket annat just nu... 😖 Idag drog jag till stan, jag kunde väl gjort det imorrn när jag måste in men det blev ett avbrott. Langosvagnen hade annonserat om sin närvaro idag så det blev en sån till lunch. Ingen Karl-Oskar, inga marknader, ingenting i år så då får man passa på. Fixade de 1a julklapparna idag !! Jag fick en idé för 2 v sen som jag genomförde idag, i lördags när vi var inne så gick vi in i en butik, där fick jag en idé till en julklapp så jag köpte det. Dessutom på 50% rea, inte för att jag är snål utan för att jag är arbetslös å fattig. Att sprida ut inköpen under hösten gör det hela så mycket enklare, jag har inte så många att köpa till utan det är hanterbart. Många "skryter" om hur dom minsann lagt ner det där med julklappar, bla, bla, bla men det är inget alternativ för mig, sen får folk säga vad dom vill.

 Men då jag la ut det på fb för skojs skull så visade det sig att det är fler än jag som redan fixat julklappar. Är jag inte klar med julinköp (förutom mat..) 1a advent får jag panik, jag älskar ALLT med julen, alla fina dekorationer, all belysning mm men jag HATAR att trängas i affärer, att behöva stå länge i kö, ungar som skriker,  jag orkar det inte varken fysiskt eller psykiskt. Jag har sett så mycket på parkeringen utanför Maxi under december månad de åren jag jobbade i fiskaffären så jag är ute i god tid.

Snodde sambons matlåda till kvällsmat, tog upp en annan låda till honom ur frysen. Dags att börja tömma den igen på färdigmat, frigöra utrymme samt att det inte ligger å blir gammalt. Imorrn så ska jag bara in å få nålar, handlade gjorde jag idag, sen får jag besök. Ska bli jätteskoj, det är inte så ofta det händer.  Ska göra en matpaj å sallad till oss å lite kaffe med vinbärskaka på det.

HA EN BRA KVÄLL !!



Kommentarer

Populära inlägg