Idag........

 


......... har jag inlett Den Stora Höststädningen.... Men det är en trist insikt att jag inte orkar lika mycket som innan. Max 4 tim om jag ska kunna röra mig dagen efter tyvärr.... Men 2 badrum, en tvättstuga å en grovingång är superrena nu. Handdukar är tvättade + annat, har fått torka ute i det superfina vädret vi har haft idag  men det mulnade på under sen eftermiddag, får se hur mycket regn det kommer. Men äntligen har det regnat hemma på ön, det är 3e sommaren med ytterst lite regn å det är förödande för bönder å deras djur  å alla andra djur i det vilda som behöver vatten.

Om tisdagen var rent överjävlig med smärta så var gårdagen inte fullt så jävlig men jag hade en tung , intensiv huvudvärk hela dagen.  Men jag åkte in till stan, handlade, fick mina nålar, handlade igen å sen åkte jag hem. Äntligen fanns ljung i affären så jag köpte hem, plockade ur de vissnade lobeliorna å satte i härligt rosa ljung. Så det är en riktigt färgklick som möter när man kommer hem nu.


 

Idag har det varit riktigt bra, jag har städat lugnt för att inte dra på mig för mycket smärta men visst suger det att man inte klarar lika mycket på samma gång som innan. Nu blir det en paus över helgen, imorrn bitti ska jag till kiropraktorn, sen åker vi hem till ön. Pappa har piggat på sig som tur är, vi hoppas det håller i sig. Men det kan fort ändras i hans ålder tyvärr....

Igår lagade jag köttbullar med champinjonsås, potatis, smörslungade morötter,. Då jag var alldeles för trött för att rulla egna så köpte jag ICA's egna färska å dom var helt ok. Helt ok var min plommonchutney som jag befarade blev alldeles för stark men det var jättegod. Den var ju rykande varm när jag smakade av å då är ju ingefäran skarp men den blev god.

Idag är det torsdag= soppa. Snuvsoppa aka Het soppa aka Potatis-palsternacksoppa med baconströssel. Grillade quesedillas med jalapeno som tilltugg så nu har jag invigt min nya smörgåsgrill 😊

Tittar på Kristallengalan men det är en synnerligen avskalad version pga Coronaläget. Men jag gillar verkligen Isaac and the soulcompany, ett jädrans drag på scenen 😄 1a gången jag hörde dom var nog på Victoriadagen för 2-3 år sen men dom är suveräna. 

Tyvärr fick vi det tråkiga beslutet igår att dom ställer in årets Skördefest hemma på ön. Det var väl väntat om än att dom sa länge att dom skulle genomföra det men nu blir det icke så 😟

Vad det gäller Mat 2020 i Växjö så ska det bli en matrunda, lik konstrunda att man får åka runt själv, jag vet inte om det blir nåt öht i stan i år. 

2020 suger så här långt kan man säga...... 😖

HA EN BRA KVÄLL !!


Kommentarer

Populära inlägg