Söndag.......

 


Det är näst sista augusti, ett drygt dygn kvar av sommaren 2020. Men jag väntar med att summera den till imorrn.......

I fredags morse åkte jag in till stan för att besöka kiropraktorn, sist jag var där var 28e januari !! Å jag träffade B i oktober förra året, jag hade en kollega till honom i januari. Men det var nog bland de värsta han hade sett på mig sa han. Högra övre ryggplattan låg nästan utanpå huden, halvt förvriden i kramp..... Så fort han började peta i det för att mjuka upp det så blev det blossande rött å irriterat men till slut gav det sig när han jobbat på det lite.

Många mindre låsningar som gav mycket problem som han fick loss så jag var rätt mör när jag gick därifrån. Det började regna här strax innan vi åkte iväg, ösregnade ända tills vi kom strax norr om brofästet på ön, då lättade det lite. Vi åt middag med mina föräldrar på kvällen, sen var vi hemma i lägenheten. Jag fick några minuter med lill-loppan innan hon drog till en kompis för att hjälpa henne att flytta å sonen har varit bortrest så honom har jag inte träffat.

Vaknade igår morse stel som en ekplanka å så öm, så öm men det gav sig under dagen. Igår på förmiddagen-mitt på dagen var det ett ljuvligt väder, vi gick i tshirt på stan. Sambon shoppade ny ryggsäck , han har det till jobbet å när man drar den till å från jobbet vareviga dag så blir det slitet. Jag såg en så snygg klänning, fanns EN kvar i strl S...... bah......😖Annars hade jag köpt den på sekunden...

Men så började det regna under eftermiddagen, det kom rätt häftiga skurar. Jag började så smått plocka ihop inför fönsterbytet kommande vecka, sen tog vi en pizza på pappa Blå. Åkte till min kusin å hans familj så det blev en synnerligen trevlig afton, vi var hemma sådär 23.30 😄 Dom bjöd in oss till bad i badbaljan men njaaaa, vi hade ju inga badkläder med oss så vi hoppade det 😄

Imorse så var det att plocka ihop resten i lägenheten, fick flytta på en smal bokhylla, soffan, bord, fåtölj, ta bort alla gardiner, blommor mm så det blir fritt för dom att jobba. Så det är rätt rörigt just nu men jag behöver ju inte bo där under tiden så det stör inte mig. Skrev mitt tel.nr, bad dom ringa när dom är klara men har dom inte ringt till fredag då ringer jag dom.  Det är ju inte bara i min lägenhet det ska bytas.. Jag behöver ju inte åka hem förrän den 8e om dom inte är klara innan dess så det passar bra.

Vi är åter hemma på Småland, sambon börjar tidigt imorrn bitti. Själv ska jag fortsätta min höststädning i den takt jag orkar, verkar bli skapligt väder. Annars händer det nog inte så mycket kommande vecka...

Jag fick mejl från USA inatt, jag har ju släkt där. För att vara mer specifik så är det en kusin till mamma som jag har kontakt med. Vi har inte haft så mycket kontakt sista 2-3 åren, hennes man hade oxå Alzheimers men drabbades tidigt av afasi men han gick bort förra året i maj. Så hon har haft att göra ändå, det är väl därför kontakten varit bristfällig. Sen har ju hennes äldsta son, min syssling, varit sjuk har vi förstått, riktigt hur sjuk insåg jag inte förrän i somras när hon skrev till mig på min födelsedag, gratulerade å berättade HUR sjuk han egentligen var.  Han hade drabbats av en autoimmun recessiv lungsjukdom, han gick med syrgas dygnet runt och det enda som fanns att göra var en lungtransplantation.

Så i onsdags natt hade telefonen ringt 01.30, han var på Univ of Penn Hospital in Philadelphia 03.30, förbereddes för operation under tiden dom kollade om lungorna matchade och det gjorde dom så han genomgick en dubbel lungtransplantation. Hon hade ringt intensiven igår, dom hade kopplat ur honom ur respiratorn så han andades själv, skulle försöka få upp honom igår el idag. Han hade en osannolik tur, han har bara stått på transplantationslistan i 7 veckor !! Men samtidigt så har nån annan dött vars anhöriga gett sitt tillstånd att ta hans lungor å ge till Keith. Nu håller vi tummarna att han inte får avstötning utan kan få ett bra liv även om det är livslång medicinering, han är bara 56 år. Shit alltså.... man får sig en tankeställare om donation om det skulle behövas åt nåt håll.

Ikväll händer nog inte så mycket, blir väl lite Die Hard 3 om en stund.....

HA EN BRA KVÄLL !!


 

Kommentarer

Populära inlägg