Jaha.......

 

.... onsdag redan...... 

Jodå, jag drog tillbaka till Småland igår vid middagstid, mycket noga med att få med mig ALLT !! Som bekant så glömde jag både tabletter å gympaskor förra söndagen när vi åkte därifrån, i söndags glömde jag necessären när jag åkte dit så jag var myyycket noga med att kolla att jag fått med mig allt tillbaka. 

Well..... det gick jättebra tills jag kom strax innan Lessebo, då slog det till i huvudet som en slägga 😖 Då insåg jag att mina hörsnäckor ligger på kvar på köksbordet i lägenheten.... Jag la ner etuiet för att inte glömma det, tänkte att jag sätter i dom sen men det det där "sen" glömdes tydligen bort. Hade en tanke att be lill-loppan skicka dom men kommer dom bort på posten för jag betala dyrt så det får vara, jag klarar mig utan även om sambon blir lite trött på mina VA??!! mellan varven... 😄 Jag ska ju hem 24e, 26e har jag mammografi i Kalmar så jag klarar mig så länge.

In till Växjö i ett ärende, skulle handla lite snabbt på Maxi. In, handla, ut igen.... Men var faan är bilen??!!!!!! Åååh sååå trött jag blir....... 😖 Visste den stod rätt nära ingången men jag fick leta en stund innan jag hittade den. Igen.... 

Jag har glömt så otroligt mycket sista 2 veckorna att jag blir så less. Det är hjärntrötthet i en liten ask. Låter det jobbigt?? Då kan ni tänka hur det är för mig...bah..... Dels är det utbrändheten i botten men även fibromyalgin ger ju viss hjärntrötthet, att alltid ha ont är tröttande för hjärnan.

Men jag fick en smärre chock igår... Av anledning jag inte går in på nu så mättes jag på distriktssköterskemottagningen i Växjö igår.  För 5 år sen så var jag ju på en hälsoundersökning på företaget jag jobbade på då. Då fick jag veta att jag hade krympt 1.5 cm, från 169.5 som jag varit så länge jag kan minnas till 168. Igår var jag bara 166 cm, mööööjligen 1-2 millimeter till kanske.... Jag har alltså krympt ytterligare 2 cm på 5 år så jag har tappat 3.5 cm sista åren. Göta Petter som hon sa Teskedsgumman...  Snart är jag inte mer än en tesked lång...  😖Ryggen är väl förmodligen orsaken, att diskarna har förlorat volym, de plattas ut, då blir man kortare.

Men det kan oxå vara början på benskörhet även om det  inte är så troligt. Men jag har ju tyvärr fått precis alla dåliga gener från mina föräldrar man bara kan få, spec från min morfars sida och både mamma å pappa har benskörhet. Mamma bröt handleden  när hon var 65, hade dom testat för benskörhet då hade hon kanske inte behövt ha 3 lårbenshalsbrott bakom sig. Pappa har kotkompressioner, han är typ urgammal men iaf, i våras ramlade han å bröt lårbenshalsen.  Så jag får nog ta upp frågan med dom iaf, bättre förebygga än reparera...

Idag så sparkade jag mig ut på en rejäl pw........ Åh du käre tid så mycket jag har tappat sista 2-3 månaderna trots att jag gått i skogen så mycket, cyklat flera mil å nån pw då å då men det får bli ändring nu. Att springa just nu känns oöverstigligt men det kommer väl kanske det oxå så småningom. Jag vet oxå av erfarenhet att det är tungt när man varit lite inaktiv en tid men man brukar komma tillbaka rätt fort. 

Sambon jobbar kväll så jag är ensam, det blir tomtegröt till middag med en macka, det räcker åt mig. Morgondagen vet jag inte mycket om men det får bli lilla rundan i Ingelstad iaf.

HA EN BRA KVÄLL !!



Kommentarer

Populära inlägg