Snart......

... har halv augusti försvunnit...
På tis börjar mina barn skolan.

Idag har det varit väääääldigt lugnt i butiken, det försvinner mer o mer för varje dag men så är det.
Imorrn är det sista stora evenemanget för i år, Kungsrallyt.
Så nu e fiiiiiiiina överklassfolket här :))
Haft några inne i butiken idag som har tittat o handlat.

Det körs numera vartannat år ist för varje år som det var de 1a tio åren.
Kungen tar alltid täten i sin PV-46 som han fick i 50 årspresent av donatorer.
Det är ju donatorerna som får åka rallyt, du kan överlåta din plats så det är enda chansen för en vanlig att få köra.
Starten går kl 9 imorrn bitti på Strands gräsmatta när kungen uttalar de klassiska orden:
-Ladies and gentlemens, start your engine's... 

Ett litet större evenemang imorrn är Ironman i Kalmar så framkomligheten är nog starkt begränsad i Kalmar under dagen.

Men innan dess så ska strax bröddegen bakas ut till Grova brödrutor :)
Satte ju surdegen i ons kväll, den var nog inte riktigt "mogen", hade varit perfekt imorrn men då har jag sannerligen inte tid att baka o sön hade det gått för långt men så är det.
Ska laga middag, italienskt, pasta fylld med soltorkad tomat på en bädd av babyspenat, miniplommontomater o paprika med pesto till.
Ett glas rosé till det, Mulderbosch, sydafrikanskt.

Måste laga mat tills imorrn oxå, har ris över så jag ska steka en kycklingfilé o göra sallad till det imorrn bitti.
För direkt ef jobbet så drar till Väjötrakten för dans till uuuuuuunderbara PH's :D

Men nu smiter snart degen :)

För den som vill kommer receptet:


1 liter nat.yoghurt
5 dl fint rågmjöl
Låt yoghurten rinna av i ett kaffefilter tills du har 5 dl vassle, häll det kokande över mjölet o låt stå 1-2-3-4 dagar...

50 gr jäst 
4 dl rumsvarmt, mörkt öl
½ dl rapsolja
½ dl sirap
1-2 msk anis-fänkål
2 tsk salt
2 dl fint rågmjöl
12-15 dl Manitoba cream.

Smula jästen, häll över öl o låt lösa sig.
Tillsätt surdegen o övr ingredienser.
Tillsätt mjöl till en smidig deg.
Låt jäsa ca 1 tim om du använder rumsvarm öl.

Stjälp upp på bakbord o knåda samman, platta ut en jämn platta, skär rutor o lägg på bakplåtspapper.
Låt jäsa ca 30 min. Grädda i 225-250C ca 15 min.
Låt svalna L-Å-N-G-S-A-M-T under flera lager bakdukar, gärna under natten, då kommer en fantastisk arom fram.
Jättegott med pepparsalami o en starkare ost till.

HA EN SKÖN FREDAG !!!




Kommentarer

  1. Hoppas du har en underbar helg!! Och att du får dansa mycket!

    Kram

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg