Då......


 

.... var det söndag igen..... Jag fattar inte vart dagarna tar vägen men dom rullar på i samma takt som alltid. Märkligt hur man kan tycka det går såååååå långsamt ibland å sen rusar tiden iväg ibland men ändå går tiden alltid lika fort..... Nåt att fundera på för den hugade 😊

Igår tog det väääldigt länge att starta dagen, jag var så extremt stel på morgonen, med stelheten kommer en enorm trötthet så klockan hann bli 12 innan jag startade dagen på riktigt. Ett sånt fantastiskt väder igår, jag var tvungen att komma ut å röra på mig lite så jag tog cykeln till affären, jag cyklade i bara långärmad tshirt å mjukisbyxor 😊 Satt ute på altanen, fixade lite lunch åt oss, satt en stund till men sen var energin slut. Då blev det vila en timme men sen var jag uppe resten av dagen-kvällen.

Den tröttheten jag alltid har som blir så överväldigande mellan varven gör att man känner att andra tycker man är lat när man säger det. Men det är jag ju faktiskt inte men det känns som om dom tänker: Men herreguuuuuuuud, hur kan man vara så trött av att gå hemma??? Det är väl bara att ta sig i kragen å rycka upp sig...... 

Jo, man kan tycka det..... problemet är att man har ingen krage att rycka tag i....... Många tycker säkert att man känner efter för mycket hur man mår när man går hemma å för vissa är det kanske så, så även för mig ibland. Att alltid ha ont i hela kroppen, vissa ställen mer, andra mindre men alltid ont, det tär på psyket.

Jag försöker hitta nåt vettigt att göra varje dag men ibland så är det svårt att hitta på nåt. Men kommande vecka blir en bra vecka, på tisdag ska jag hiva ur sängkläderna å städa sovrummet, onsdag ska jag in till stan, torsdag städa av golven å svabba toaletterna, fre till frissan å sen hem till ön. Då tänker nån säkert: Men herregud, har hon schema för sånt???? Men det gäller att dela upp göromålen, dels har jag nåt att göra varje dag, dels blir det inte för mycket åt gången.

Ju mer jag läser om fibromyalgi, desto mer förstår jag sammanhanget med mina besvär. Man kan ju googla sig sjuk men jag söker efter mer kunskap å ev behandlingar.  Gottfriesmetoden är en, högst diskutabel, mottagningen är nedlagd sen i somras men han menar att stora doser B12 ska hjälpa oss, ME å andra liknande sjukdomar. 

Jag hittade Fasciametoden, tror det handlar om nån form av kort-stötvågsbehandling, det ser ut som så iaf. Jag har testat massage, jag har fått fruktansvärt ont efteråt men är den mjuk så är det skönt. Sambon tycker att massage som inte gör ont är värdelöst men massage får aldrig göra ont, lite ömhet för att lösa muskelspänningar är ok men inte smärta. Så länge han inte "klämmer" på mig går det bra, strykmassage är jätteskönt men ibland glömmer han sig å då gör det svinont alltså......

Jag var ju så jättedålig i mitten av mars, jag fick en tid hos en läkare på min vc, han höjde ju min Gabapentindos från 300 till 500 mg men han rekommenderade mig även Kraniosakral terapi. Inte för fibromyalgin direkt utan för migrän-nackvärk-spänningshuvudvärk men att det även kan hjälpa för det. Han var själv drabbad av migrän-nackvärk-spännningshuvudvärk å hade blivit hjälpt av det men det är nog första gången en läkare rekommenderat en alternativ behandling utöver akupunktur. Han menar på att det stabiliserar flödet av ryggmärgsvätskan och att det kan hjälpa.

Jag har ju varit inne på det innan, jag fick ju sån massage på Vårruset förra året då jag hade haft sån överjävlig migrän tidigare den dagen, det var som om skalpen lossnade från skallbenet, nåt så överjordiskt skönt 😇 Så jag letade upp en i Växjö förra sommaren, bokade tid å gick dit men aldrig mer...... 😖 Nån så humflummig person utan intresse för mina problem går jag icke tillbaka till. Jag sa det till läkaren, han frågade vem det var å sa sen att han oxå varit där men heller inte gått tillbaka pga obefintlig entusiasm å inkännande.

Han hade gått hos en i Malmö men som han sa, lite långt för mig att åka så han gav mig numret till en kvinna i en stad en bit härifrån. Jag ringde henna men hon hade precis stängt då Corona drog igång på allvar då hon är äldre å tillhör riskgruppen. Men i fre fick jag ett sms att hon hade öppnat å att jag var välkommen. Då jag tidigare sökt på sån behandling har det varit skyhöga priser men hon är faktiskt "billigare" är kiropraktorn så det är överkomligt. 

Samtidigt är lite humflummigt....... jag ringde henne en gång i somras å hon sa jag skulle gå ut barfota på gräsmattan så jag blev jordad... Eeeh??!!  Det finns en speciell matta att lägga i sängen så man blir av med strålningen man har i kroppen som dom säger gör oss sjuka. 

Nja.... jag tror nog inte riktigt på det men för den som tycker det hjälper är det jättebra. Jag är väldigt intresserad av alternativ behandling men med viss skeptiskhet. Likaså vad det gäller  medicin, jag har stor tilltro till våra läkare men samtidigt  är jag kritisk att jag kollar vad jag får, biverkningar mm. Men jag vet det finns dom som säger tack å amen å sväljer allt dom får men jag gör det inte.

Problemet är att alla alternativa behandlingar utom akupunktur som ingår i sjukvården kostar  så otroligt mycket pengar. Å då är tabletter det effektivaste å billigaste för många.  Men jag funderar på att testa Folsyra för att se om det hjälper för just nu är jag i rätt dåligt skick. Magnesium som är bra för musklerna kan jag inte ta för Gabapentinet så det är uteslutet.  Å så ska jag nog testa henne jag fick telefonnummer till, när en läkare rekommenderar det, då är det nog bra.  

Idag finns inga planer sådär...... Det blir långkok i eftermiddag, det ska kokas Fläsklägg med rotmos. Sen blir det matkoma för resten av kvällen 😄

HA EN BRA DAG !!!





Kommentarer

Populära inlägg