Måndag........

 


Jodå, jag tog bilen å körde österut igår efter frukost. Ett stopp på IKEA för att leta gröna fejkväxter men inte heller där fanns det nåt jag fastnade för så det blev en förpackning värmeljus, den årstiden har ju börjat nu.

Vidare in på Kicks, jag har slut på serum till ansiktet. Nu hade jag tur, dom har 20% på all ansiktsvård å jag hade sett reklam för ampuller från Lóréal som jag var nyfiken på. Jag hittade dom så jag handlade å åkte över bron hem till lägenheten. Då jag var ivrig att se hur fönsterbytena hade blivit så kliver jag in glad i hågen å får en iskall ångestdusch...... Då har dom satt upp (biiiiiiiiiip) fönsterbrädor !!!! 

Jag satte en fullt synlig lapp på ytterdörren i ögonhöjd när vi åkte förra söndagen med att jag INTE under några omständigheter ville ha utstickande fönsterbrädor då det är i mitt tycke så apfult i en modern lägenheten så kommer jag hem å dom har ändå satt upp det !!!! Det har inte funnits några fönsterbrädor på de 40 åren som passerat sen det byggdes så det behövs inte nu heller. Fönsterkarmen är tillräckligt bred så det räcker.

Dessutom har dom förskjutit brädan i köket, den börjar 5 cm in på fönstret å slutar 5 cm utanför pga av en skafferidörr som inte ska slå i kanten. Vem vill ha en sned, förskjuten, assymetriskt uppsatt fönsterbräda ?? Inte jag iaf......... På de övriga fönsterbrädorna är det en nivåskillnad på ca 2 cm mellan fönster å fönsterbräda så antingen får man ha krukväxterna i fönsterkarmen eller på fönsterbrädan, du kan inte utnyttja hela bredden för då står dom snett. Jag höll tamigfaan på att få hjärnblödning....... 😞

Men jag ringde företaget idag å var ganska vass i rösten, han lovade åtgärda det hela. Dom får åtgärda alla hålen efter beslagen oxå, återställa väggen. Men dom skulle aldrig satt upp några öht..... Men med utländsk arbetskraft som inte kan läsa språket så blir det väl så. Men om jag vore arbetskraft i ett land jag inte förstår språket så hade jag lämnat lappen till bossen som kan språket å frågat vad det stod. 

Lill-loppan kom, hjälpte mig med möblerna mellan varven jag städade. När jag städade fixade hon internetuppkopplingen till både datorn å telefonen så nu funkar det äntligen !!!!! När vi åkt tidigare så har vi tagit med routern hemifrån om vi skulle vara här mer än 2 dagar men det behöver vi inte nu, nu har jag wi-fi i lägenheten.

Sonen dök upp hos mormor på middag å följde med hem hit sen. Han fixade lite annat på min, som han sa, uppspeedade tv. Han loggade in med lill-loppans Netflixkonto så nu kan vi se det om vi vill.  Han visade mig hur det funkade, hur man går in på det, letar osv. Nu är jag inte nån filmnörd men nån gång kan det vara kul att se en film. Det går så mycket filmer på tv ändå men man slipper ju reklamen iaf.

Sen avslöjar han att han ska flytta 1a oktober. Ett litet samhälle ca 2 mil norr om Kalmar, 5-7 min från jobbet. Han har fått tag på en 1,5a på 45 kvm å så är väl tidens gång..... 😢 Det har varit svårt att träffa honom när han bott här på orten, nu blir det än mer sällan men så är det, dom har sitt liv.....  Han har ca 6 mil till jobbet enkel resa så jag förstår honom, dessutom har han många kompisar där. Men det skär i mammahjärtat ändå.... 💔

Idag började jag städa vid 7.30 sådär så allt är rent å avtorkat nu. Vi fick löfte om fönsterputs, det fick jag veta blir i anslutning till besiktningen av fönstren. Å den besiktningen skulle enl skvaller bli i slutet av veckan så nu vet jag inte när jag åker hem. Åker jag hem innan den har varit har jag iaf städning nästa gång jag kommer efter det sista å jag vill nog se till att allt åtgärdas korrekt innan jag åker tillbaka. Dom ska ju inte såga el dyl men dom går ju med skorna inne så det blir golvstädning. 

Att ställa mig i duschen var ljuvligt...... Peelade ansiktet å ovansidan av händerna, man känner hur solbrännan krackelerar för varje dag som går. Jag använde en ampull av serumet jag köpte innan jag la på ansiktscreme å halleluja så mjuk å återfuktad jag blev 😇

Men så har jag varit öm under en tå i några dagar, då jag slarvat med fotvården å det grövsta under minst 2 mån tid så trodde jag att jag började få en förhårdnad. Så efter duschen så satte jag fötterna i vatten en stund, filade dom riktigt noga å smörjde in. Jo, då såg jag en liten svart prick å det var lite svullet. Jag försökte pilla lite själv men då jag inte direkt är känd för att vara så vig fick jag ge upp men då kom lill-loppan till undsättning. Hon agerade kirurg med hjälp av säkerhetsnål, pincett å vassa naglar med lite aj, ajaj, faan vad ont det gör.... från mig så lyckades hon pilla upp en liten, liten jävla speta. Tänk att nåt så litet kan göra så ont...

Så sen gick det utmärkt med en kvällspromenad utan ont i tån (lite öm men det går över..) när hon skulle gå hem till sitt, en ljuvlig kväll. Fantastiskt att kunna gå i jeansshorts en vecka in i september. När jag slutat städningen idag, vilat en stund så tog jag cykeln å cyklade en runda. Jeansshorts, tshirt å tunn hoodjacka, ljuvligt friskt å skönt väder idag !!

Så nu är det väl dags att bomma igen både dator å ögonen så får jag se vad morgondagen ger. 

HA EN BRA KVÄLL !!




 

Kommentarer

Populära inlägg