Välkommen höst.......

 

September är här med ett fantastiskt väder denna dag.

Strålande sol, frisk vind å blå himmel. Det var vid 13 tiden det blev väldigt mulet så jag trodde det skulle komma en skur men det drev bort å blev åter soligt.

ALLA våra fönster är rena, in-å-utvändigt. Egentligen blev det lite för mycket jobb för mig idag men av väderprognosen att döma så kommer det nog in sämre väder redan imorrn så jag ville få det gjort. Nu kan det regna å ruska bäst det vill, all flugskit å annat bös å damm sen sommaren är borta, en fantastisk känsla att se ut genom våra stora fönster.

Nackdelen är att fåglarna tror dom kan flyga rätt igenom huset, speciellt när dom är som nu, alldeles rena å kristallklara. men för 2 veckor sen så låg jag i sängen, jag var vaken men inte så där tipptopp kanske runt 7.30. Det small utav h-e i en ruta så jag trodde den skulle spricka, den vibrerade väl i en kvart efteråt. När jag klev upp så låg offret mycket elegant nedanför som den döende svanen med bruten nacke. Egentligen skulle vi ha nåt som får dom att väja, en fejkuv på taket eller dyl. Oftast dunsar dom i å flyger vidare, nån har väl suttit i sådär 30 min å nyktrat till innan den lyft igen.

Jag hade altandörren öppen för vid gavel ner mot sjön, då sa det vrooooom..... genom rummet..... HELVETE, EN FÅGEL, VAD FAAN GÖR JAG NU??!!!! 😖 tänkte jag......... (å sambon var på jobbet..)

Å givetvis skulle den ner till det fasta fönstret som inte går att öppna men jag tänkte att i helvete heller att du ska skita ner mitt rena fönster..... 😖 Men det var ingen fågel men den var nästan lika stor, den var nog 15 cm lång, alldeles smaragdgrön med 4 vingar så jag tror det var en trollslända. Bedövande vacker var den men jag tog ett gammalt örngott som jag använder i städningen, la den över den, fick upp den å bar ut den å släppte den på altanen. Men jag drog kvickt igen dörren till en smal springa kan jag säga 😄

Det är så roligt att plocka fram allt "mys" som varit bortplockat under sommaren, att återupptäcka det. Så lite ger så mycket, det räcker att byta en lampskärm för att få en helt ny känsla. Men så ska man ju sätta timers oxå, jag ids inte gå runt å tända å släcka varje kväll, dessutom får det vara tänt till 01 när sambon kommer hem när han jobbar kväll för att han ska ha lite ljus i natten.. 

Jo, man sätter ju dels timern men oxå själva klockan för att den ska starta i rätt tid å klockan var kvart i 4 igår eftermiddag så jag satte den på det. Men så tändes den inte så jag kollade varför.... Det är ju bra om man sätter RÄTT tid på dygnet, i tanken satte jag den på kvart i 4 igår eftermiddag men egentligen hade jag satt den på kvart i 4 på morgonen. Kvart i 4 på eftermiddagen är 15.45, inte 3.45....... Är jag slut i huve't eller är jag slut i huve't ??!!! Bah.....

 Nu är det ett stort jobb kvar, soffhörnan där mattan ska ut, sen är det bara småplock men det kan man jag ta även om det är sämre väder. Imorrn blir det nog vilodag från städning, jag ska in till stan, få nålar, handla lite så får vi vad väder det är på eftermiddagen. 

Ja, nu är september här med sina friska, sköna dagar. men september är oxå ökänd för sina stormar. Stormen som tog Estonia till djupet med 852 pers ombord är inte den enda. Riktigt varför just september kan vara så stormig vet jag inte, exmaken som var fiskare hade bra koll på det men en orsak är kanske när varm havsluft möter kall luft ovanifrån att det orsakar turbulens. En tanke bara.....

HA EN BRA KVÄLL !!


 

Kommentarer

Populära inlägg