Lördag......

 

....... å veckan lider mot sitt slut....

Man ska inte hojta om att man inte har ont i huvudet för då drar det på för fullt...  😖Vaknade igår morse med en intensiv spänningshuvudvärk men jag fick det hanterbart iaf. Men jag var tung i huvudet hela dagen intill 20 tiden innan det släppte.

Så det blev att vila större delen av dagen igår, en effekt av sista dagarnas städning 3 maskiner tvätt tvättades så nu är det gjort, alla städtrasor mm är rena å fräscha igen till nästa gång.

Jag ringde bolaget som byter mina-våra fönster å dom är i stort sett klara i min lägenhet, lite plock på utsidan av balkongen men det stör inte mig så imorrn förmiddag så drar jag hem till ön. Jag åker så jag är i Kalmar till 11 tiden, då öppnar IKEA. Jag letar 2 nya gröna konstgjorda växter till lägenheten, dom jag har har jag haft i 16 år. Jag köpte just dom 2  när vi flyttat in i gamla lägenheten för i köket var det norrfönster å det var mörkare än mörkt så jag tänkte att där överlever inga levande växter under vintern.

Så det har varit superbra kvalité på dom, dom har varit så fina år efter år  men nu har dom börjat torka å krackelera så nu går det inte längre. Jag har alltid nerdraget när vi inte är där men det torkar ju av bara värmen om än att även färgen börja blekna en aning även på de konstgjorda blommande växterna jag har. Nackdelen med de nya fönstren är att persiennerna kommer ligga på insidan då det är 3-glasfönster som dom satt i. Dom blir dammiga å så tar dom ju lite plats men får se hur det är när jag kommer hem.

Jag har letat på Rusta, Dollarstor å Jysk men näe......så tråkiga, så tråkiga, då är jag heller utan men ska kolla IKEA iaf när jag ändå kör förbi. Tyvärr kan inte sonen hjälpa mig, han har brutit ett ben i ena handen men lill-loppan har lovat hjälpa mig. Han dyker oxå upp, han kan säkert göra nåt men inte lyfta tungt.

Åkte till lokala affären igår för att köpa högrev, dom hade det på kampanj men det var slut å dom fick inte hem mer innan söndag. Lokala butiker i all ära men jag blir förbannad faktiskt, erbjudandet räcker tills sön kväll, då ska det inte vara slut fredag förmiddag, sånt är vilseledande reklam. Jag tänkte koka kalops under eftermiddagen som sköter sig självt medan vi grejar i lägenheten men kanske jag kan få tag på det hemma. 

Dagens lunch blev surdegsmacka med sallad, kallrökt lax, pocherat ägg å en aningens svartpeppar. Det var 1a gången jag pocherade ägg å dom blev ätbara men det krävs nog lite träning innan man får dom runda å fina. Äggulan sjönk till botten å vitan drev iväg trots att jag snurrade vattnet som man ska göra. Men lite mer övning kanske jag får dom fina. Middag idag blir faktiskt nåt så simpelt som Korv Stroganoff, ris å haricort vertes.

 

I övrigt händer det inte så mycket, det är segt som en lus på en tjärad bräda, jag får snart hjärnblödning....... 😖 Men nu ska jag iväg 3 dagar, ett avbrott i tristressen.  Återkommer till Småland sent onsdag eftermiddag är planen om inget annat inträffar, ska bli roligt träffa 2 av mina 3 barn iaf. 

HA EN BRA KVÄLL !!

Kommentarer

Populära inlägg