September.......

 

........ lider mot sitt slut...... Om några timmar så träder oktober in med sitt kompakta mörker, de fantastiska flammande färgerna i trädkronorna för att avslutas med alla lysande pumporna på Halloween 😊 Helt underbart !!

Så värst underbar har dagen inte varit, en jävla skitdag !! För den som kommer ihåg så var jag på ett företag i fredags för en ev praktikplats. Allt var jättebra, både dom å jag såg fram emot det, jag fick slänga mig in till stan i måndags för att skriva på papperet. Idag fick jag veta att Af avslagit ansökan !!! Af avslog alltså en praktikplats för mig som kunde lett till ett jobb, jag har varit hemma i TIO månader nu !! 

Enl reglerna så får en praktikant inte vara själv på ett kontor. Må så vara om det handlar om en 20 åring där det ska ansvaras för pengar å dyl. jag är en kärring på 50+ som skulle svarat i telefon å hållit dörren öppen. Jag hade haft handledare tillgänglig, de övriga kommer in med jämna mellanrum, har sin lunchrast mm på det stället så jag hade knappast varit ensam.  Men Af tycker det är bättre att jag är arbetslös tydligen, inte konstigt att det är höga arbetslöshetssiffror när dom jobbar på det sättet. 

Sen skulle jag ut å cykla, när jag satte mig på cykeln så kom jag på att det var lite dåligt med luft i bakdäcket så jag cyklade till macken för att fylla på luft. Väl där så gick jag in å talade om att jag ville pumpa cykeln. Då kommer han ut med en vanlig jävla cykelpump !! Jag förklarade att jag ville ha munstycket till luftslangen för jag klarar inte att handpumpa med mina handleder längre. 

Mjaaaaa...... han började rota i lådorna, förklarade att "man måste vara såååå försiktig förstår du när man pumpar med tryckluft, man kan smälla däcket bla bla bla........." Hade han sagt så om det varit en man som frågat efter munstycket?!! Jag har jobbat på bensinmack i 7.5 år heltid, jag har pumpat hundratals cyklar med tryckluft !!Men nej, han hittade det ju inte tuvääääääääärr...... 

Å inte kunde karlfan ha så mycket man i sig att han erbjöd sig att handpumpa cykeln åt mig.  Det hade tagit honom 3 minuter !! Hade jag betett mig så på Preem så hade jag fått en spark in da ass av Hossein ut genom dörren eller blivit så utskälld att jag inte varit vatten värd. Fy faan så dålig service !! Så jag fick cykla vidare å hoppas att däcket höll. Det gjorde det som tur var så sambon pumpade åt mig när han kom hem.

Jag cyklade rundan på 2.1 mil, idag satte jag på Strava appen så jag får  veta hur långt jag cyklar. Varken telefonen eller klockan mäter distans när jag cyklar, däremot när jag springer-går, myyycket märkligt !!  Hade visst satt på den på "Run" men det gick att ändra efteråt så det gjorde inget. Det var ju 1a gången jag använde den appen så jag får kolla lite närmare hur allt funkar. Det var soligt å vackert väder men kyligt, jag blev kall om händer å fötter å jag har ftf inte fått upp värmen. Lite svårt att veta hur man ska klä sig nu för att det inte ska bli för mycket eller för lite.

Idag är det ett år sen jag fick diagnosen Fibromyalgi.  Vi hade varit hemma på Skördefesten, på lör kvällen när vi var på Playtones på gamla Harrys så fick jag mer å mer ont i ryggen-ländryggen så till slut fick vi gå hem. I bilen på väg hem på söndagen så domnade både övre del av sätet bort å baksidan av låren så jag tänkte att detta är inte normalt. Jag ringde på mån morgon till vc å fick en tid sent på eftermiddagen, den läkaren gjorde vissa fysiska tester med mina ben å rygg å med bakgrund till de övr rätt täta besöken på vc så satte han diagnosen.

Nu var det inget nytt för mig, jag har sagt de sista 15-20 åren att jag haft en lindrig form av det. Krocken med älgen juli -14 triggade förmodligen igång det, sen flyttade jag hit å började jobba som en dåre med tunga jobb å iskyla periodvis så det är inte så konstigt.

Vad jag idag inte förstår är hur jag kunde jobba heltid med den smärtan för den var hemsk. Men det var att bita ihop å köra på men jag borde givetvis tagit sjukskrivning men jag har varit sån att jag vill inte ge mig, spec när man inte har ett fast jobb. Nu fick jag inte behålla det ändå så jag slet i onödan för absolut ingenting.... 😢 

Medicinen har gjort mig skapligt smärtfri, smärtfri är jag aldrig å den tar inte bort ömheten i bindväven-muskulaturen, den sitter alltid där. Jag sjukt öm i huden på lårens utsida-insida, bröstryggen (baksidan av bröstkorgen) , ut-baksida av armarna, insida av smalben, ju högre upp, desto ömmare är jag. Gör sinnessjukt ont att slå i nåt, jag får lätt blåmärken. Medicinen kapar nervsmärtan till ländryggen, inte helt men så jag kan fungera skapligt. Min huvudvärk är det värre med, jag var så sjuk förra veckan i nästan 4 dygn.

Jag skrev ju till Vc via 1177 ang att jag ville ha en remiss till en naprapat för armen å det fick jag, jag bad om annan smärtlindring än Alvedon - Paraflex för det hjälpte inte ett skit men det fick jag inte. Så jag skrev igen i måndags via 1177 så dom gav mig en tid till en läkare imorrn bitti kl 8.45. Jag lyckades boka om tiden till mina nålar till 10.30 så jag slipper åka hem mellan tiderna så det var bra. 

Så imorrn bitti blir det ingen sovmorgon, måste ju duscha å fixa till mig innan. Jag får sätta klockan på 6.15, det tar en stund att komma ur sängen å få igång kroppen, jag kan inte bara hoppas ur bingen å in i duschen tyvärr. Men jag kan ju vila när jag kommer hem så det spelar ingen roll.  När de dåliga dagarna kommer, då blir man jävligt less på allt..... 😢  Men det är tur att jag har den underbara sambon jag har, ytterst få män skulle palla att bo ihop med en kroniskt sjuk sambo....


 

Ikväll blir det Fish and Chips, skulle haft annat men det fanns inte på affären så det får bli det.

HA EN BRA KVÄLL !!

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg