Enligt......

 


........ den kinesiska almanackan så är denna dag extra lämplig för att gifta sig eller för att städa. Så jag har avslutat min stora höststädning..... 😄 Nu har vi ett superfräscht hem för en rätt lång tid framöver, bara att putsa till det mellan varven.

Jag var klar strax innan 14 tiden, så jag fräschade upp mig, åt lunch å så började jag stöka i garderoben.  Har plockat ur det mest somriga, lite av sommarkläderna funkar även i september men 90% är undanplockat. Ett par mjukisshorts å en top gick i soporna, dom har gjort sitt.

Likaså skor, mina vita sneakers gick i soporna i måndags, det var andra säsongen jag gick i dom så inte fler somrar med dom, dom blir för utgångna å det är inte bra för fötterna. Hoppas jag hittar lika snygga nästa år. Satte undan mina MBT sandaler, såvida inget jobb dyker upp så är säsongen slut även för dom.

Så nej..... jag behöver inte några nya kläder öht denna höst, jättebra för plånboken, skittråkigt för sinnet... Men jag har faktiskt köpt en långkofta på nätet å den var superbra när jag  provade den. Men i övrigt, absolut ingenting..... 😞

Köpte ny mascara igår på Kicks, idag kom Kicksmagasinet med 15% rabattkupong.... bah..... 😖 Inte för att det blir så många kronor men jag köper så sällan nåt så den lär gå förlorad antar jag.

Köpte nya skor i våras, ett par Rieker som får tjänstgöra i september-oktober, sen kanske det blir inköp av ett par grova skor. Lite jobbigt med snökängor om det inte är nån snö men det ger sig när det kommer så långt..

Nu blir det vila ett par dagar, sen börjar jag om hemma i lägenheten.  Känns lite tungt men det får gå, det är inte så mycket som behövs göra, dom tvättar fönstren efter att dom satt in dom så det slipper jag. Men när en del möbler är flyttade så blir det extra städning ändå men det får gå.  Dom har inte ringt än så jag ringer dom imorrn förmiddag å kollar hur långt dom kommit om dom inte hör av sig innan dess.

Igår köpte jag säsongens 1a strömming hos min gamla arbetsgivare till en sillamacka. Halleluja så gott det var !! 😇 Stekt strömming i pitabröd med sallad, lök, tomat å hemgjord remouladsås. Mat värdig kung Carl Gustav XVI 😄

Gick in till grannen, jag skulle palla äpplen men dom är nog inte riktigt mogna men herreminjeåda så möe äpplen...... 😳 Grenarna kommer att knäckas när äpplena växer till sig, det är garanterat hundratusentals äpplen på det enorma trädet. Så i höst kan jag göra mycket äppelkaka, koka äppelkräm som är sååå gott, jag tror jag ska testa äppelgelé istället för chutney.  Finns hur mycket som helst att använda äpple till. 

Jag tog in 3 st, får se om jag kan använda dom till ett äppelflan till dessert efter soppan ikväll. Sambon har gjort nån polsk rödbetssoppa, annars blir det våfflor med grädde å blåbärssylt. Hittade ett öppet paket när jag städade i specerilådan idag 😊

Jag var ju hos kiropraktorn i fredags å nu känner jag verkligen effekten av det. Jag har minimalt med spänningshuvudvärk, det är ljuvligt !! Jag har även lärt mig att ta Paraflex innan det blir för illa, det är muskelavslappnande. Jag är alltid lite öm i skalpen , det är oxå av fibromyalgin men det är hanterbart iaf.

Så imorrn ska jag bara n-j-u-t-a å vila, mina handleder ömmar, ryggen protesterade men det ger sig så småningom. Mer än en har idiotförklarat mig men det bjuder jag på, mitt hem ska vara rent !! Den dagen jag slutar att städa å hålla rent, den dagen är jag förlamad från nacken eller död. Att göra såhär var 3 mån ca gör det så mycket lättare tiden däremellan. 

HA EN BRA KVÄLL !!

Kommentarer

Populära inlägg