Mitt-i-veckan..



.... har det hunnit bli.
Ringde sjukgympan här hemma i morse om dom kunde hjälpa mig med mina fötter??
Jo, i JANUARI !!!!!!!!!
Men hon gav mig rådet att ringa privat sjukgympa i Färjestaden så det gjorde jag o jag får komma d 3e dec.
1 mån tidigare än i Bghm...
Men jag har ju inget annat att göra så jag kan gärna åka dit, bara jag får hjälp.
Att inte kunna pw'a, springa elr dansa är så jävla genomsurt så det är inte sant.
Min enda sysselsättning när jag går hemma o inget jobb har.
Jodå, jag KAN, ett tag... men jag kan ju inte gå efteråt...
Jag säger som Ergo, jag får snart sluta äta för att jag inte kan motionera...

Denna dag då??
Tänkte baka saffransskorpor o sen piroger till middag.
Kärleken dyker upp till kvällen, alltid mysigt med sällskap är man äter.
Tänkte fylla dom med ost, salami, soltorkad tomat o gröna oliver.
Är lite trött på ost o skinka nu.
Perfekt att ha i frysen, spec om det kommer nåt hungrigt barn indånandes genom dörr'n.. 
-Mammaaaaaaaaaaaaaaaaa....... jag e hungrig... :)

Tråkstäda lite oxå, plocka ner lampkupor i kök, hall o på toalett.
Slipper jag det nästa vecka när jag ska tvätta fönster, byta gardiner o hänga upp adventsbelysningen.


Saffransskorpor:
100 gr smör
1 gr saffran
2 ägg
2 apelsiner
5 dl vetemjöl
1,5 dl socker
1,5 tsk bakpulver
2 dl skalad pistagemandel

Smält smöret, rör ut saffranet i det o häll i en bunke o rör ner äggen.
Tvätta apelsiner, riv skalet o ha i det.
Blanda de torra ingredienserna o blanda ner mandeln o ha i det.
Forma till 3 längder, lägg på bakpappersklädd plåt.
Grädda i ugn 175C ca 20 min.
Ta ut dom , sänk till 125C, skär längderna 1 cm breda bitar o vänd på dom med snittytan upp o eftertorka tills dom känns helt torra.

*Jag använder bara 0,5 gr saffran, jag tycker det räcker i skorporna.
*Jag har svårt att få tag på pistagemandel så jag använder vanlig mandel.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Piroger 6 st:
Deg:
25 gr jäst
2 dl vatten
2 msk olja
1 tsk salt
6-7 dl vetemjöl

Ljumma vattnet o häll över den smulade jästen, tillsätt övr ingredienser o arbeta till en smidig deg.
Låt jäsa i 1 tim.

Stjälp upp på bakbord, knåda samman o dela i 6 bitar.
Kvala ut en rundel o fyll med valfri fyllning t ex:
*ost, skinka, soltorkad tomat.
*ost, salami, soltorkad tomat o gröna oliver.
Elr nån köttfärsfyllning om man hellre vill ha det.

Grädda i 225C ca 15-18 min.
Servera med sallad o en god öl.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

HA EN BRA DAG !!!

Kommentarer

  1. Att det ska sådan tid, så tråkigt för dig.
    Ska man få sådant gjort snabbt e de privata försäkringar som gäller.
    ha de Fia

    SvaraRadera
  2. Usch hoppas du snart får någon ordning på det där!
    Kram

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg