Mornings.....

... denna kalla februarimorgon !!
Töandet har övergått till kyla så ni som ska ut får se till att hålla er kvar på vägen..

Ruset ef söndagens dans börjar lägga sig men abstinensen är hård ;)
Vill ha meeeeeeeeer men hoppas på lördag o Sannex i Parken i Växjö !!
Men suget ef Streaplers är hårt nu, får se vad som händer i mitten av feb ;)

Jodå, jag tog mig till gymmet långt om länge igår eftermiddag men det var segt :P
Fick korta ner benpasset lite med tanke på söndagens intensiva konditionsträning ;)

Men med så intensiv dans så måste man ju äta :)
I fredags så lagade jag en underbart god fiskgratäng, allt tack vare Jamie Oliver :)
Såg honom på tv i torsdags kväll o han lagade fiskgratäng så det blev en egen variant  med en touch av Jamie Oliver :)


Fiskgratäng a la Blondie med en touch av Jamie Oliver,
2 prt..

ca 200 gr torksfilé
ca 200 gr lax
Kräftstjärtar i lag
Suger pea snaps

Färdigt pot.mos
1-2 äggulor
salt, peppar
Rivet skal av ½ citron

Sås:
1 msk smör
1-2 msk mjöl
lite mjölk
Klassisk salladsdressing
Dill, salt o peppar.

Smaksätt pot.moset med salt o peppar, blanda ner äggula/or, rivet citronskal o klicka ut i smord form.
Skär fisken i små kuber o lägg i mitten.


Smält smöret, ha i mjöl o späd med lite mjölk till en tjock stuvning.
Sen späder man med klassisk salladsdressing (den gula..) till önskad tjocklek o smak, det får man prova sig fram till.
Tycker man det blir för mycket av salladsdressingen kan man späda med lite mer mjölk.
Smaka av med dill, salt o vitpeppar.
Om man ska salta fisken elr inte är en smaksak, det beror oxå på hur mycket salt man har i såsen.
Jag saltade inte fisken o det blev jättebra iaf.
Häll såsen över fiskbitarna o gratinera i ugn 225C ca 20 min.


Strö över kräftstjärtar o servera med suger pea snaps :)


I lördags så lagade jag PP på peppar o öl ist för rökig paprika o det blev jätte gott.
Byt bara ut den rökiga paprikan mot grillkrydda-svartpeppar o den rökiga bbq-såsen mot Hellmans chunky salsa o en liten burk öl istället för vatten o gör precis på samma sätt, 125C ca 6 tim.
Så dundrande vansinnigt gott blev det !!

Till det rostade jag sötpotatis med timjan.


Skala o klyfta sötpotatis, klipp av några slingor av färsk timjan o blanda ner.
Ringla över rapsolja.
Rosta i ugnen i 225C ca 15-20 min, salta gärna med en saltkvarn, jag tycker det blir godare.
Det är jättegott att använda lemon flingsalt ist för vanligt neutralt salt.

Servera med köttet o chunky salsa :)


Innan dansen i söndags blev det bara en pirog, köpte pizzasallad på pizzerian till det.
Det är bra att äta en lättare måltid innan dansen o en fylla på med energi i pausen, än att äta en brakmiddag innan man ger sig iväg.
Ett kokt ägg fick bli kvällsmaten när jag kom hem framåt midnatt.

Igår blev det frys o skafferimat.
Ett kycklinglår töades, likaså överbliven kokosmjölk.
Fräste lite frysta grönsaker i röd currypasta, blandade ner kycklingen o kokosmjölken o lät det bli varmt.
Nudlar till det fick duga en måndagskväll !!

Nu får jag ställa mig diska en megadisk o sen är det dags för gymmet igen...
Straffet för att inte diska på kvällen innan är man får göra det på morrn ist :P

Måste ju avsluta med mer musik, Streaplers !!
Här i en underbar bugglåt med en lika underbar text, skriven av Kjetil o Anders.
Om hur det kan bli när slentrianen kommit in i vardagslivet o man får gå "Halva vägen var...."
(de spelar trummis o keyboard i Streaplers)
Ack ljuva sommarminnen... ;)
Men snart är det sommar igen. :D


HA EN BRA DAG !!!

Kommentarer

  1. Fiskgratäng e så gott, har en egen variant som brukar "gå hem"
    ha de Fia

    SvaraRadera
  2. Din fiskgratäng såg väldigt smarrig ut.
    Ska jag prova någon gång!
    Ha en fin Onsdag!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Jösses vad din fiskgratäng såg fantastiskt god ut!! En sådan vill jag gärna göra! Hoppas du har en bra dag!

    Kram

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg