Inte ett moln....



..... så långt ögat kan nå....
 
 
Ja, så hade man nästan kunnat sjunga i morse uppe vid slottet.
Jag drog iväg på en pw-löptur tidig förmiddag o det var ljuvligt.
Sprang Slottsskogen, Kaffetorpet, runt baksidan av slottet o hela vägen ut till 136an, ända ut till utkanten av stan innan jag vände ner mot Byhåla igen...
Blev 7.5 km på dryga timmen.
 
God frukost när jag kom hem o en dusch...
Fastnade framför Miami Ink, slutar aldrig fascineras över vad dom kan åstadkomma på hud..
Eller kundernas historier som ligger till grund till just den tattoon dom ska göra..
 
En tur till affären blev det också så nu har jag satt en deg till rågrussinbullar.
Så himmelskt goda är dom å jättelänge sen jag gjorde dom.
Men man får inte ha bråttom för det är kalljäsning.
 

 
2 dl russin
Varmt vatten,
(EJ kranvatten utan uppvärmt vatten).
 Lägg russinen i blöt i varmt vatten tills dom dragit åt sig vätska o är saftiga.
Annars drar russinen ur vätskan ur brödet o det blir torrt.
 
50 gr jäst
5 dl kall mjölk
(jag tar mörk öl)
½ dl rapsolja
½ dl sirap
2 tsk salt
3½ dl grovt rågmjöl (180 gr)
ca 11 dl vetemjöl

Häll mjölk-öl över jästen o låt lösa sig.
Tillsätt olja, sirap, saltet blandat med mjölet till en nästan färdig deg.
Låt maskinen jobba degen ordentligt.
Häll av russinen o ha i dom pö om pö, strö över lite mjöl så blandas dom lättare, annars åker det bara runtrunt.
Stjälp upp på bakbordet o platta ut en kaka.
Låt jäsa 1-2 tim.
 
Vik in kanterna på degen o vänd den om o låt jäsa-vila ytterligare 30 min.


Kavla ut degen till en rektangel, skär ut rutor med kniv elr skrapa o lägg på plåt o låt jäsa ytterligare 30 min.

 
Grädda i 250C 10-12 min.
Låt svalna långsamt under bakdukar.
Otroligt gott bröd !!!
 

Middag idag får bli bondomelett med potatis-skinka, sallad o en bit nybakat bröd.
Nä, händer inte så mycket, stillestånd på det mesta...
 
HA EN BRA DAG !!!


Kommentarer

Populära inlägg