Projekt......

 
 
.... Vårstädning är härmed inledd...
Ja, idag kunde jag inte hålla mig längre i det fina vädret.
För det fina vädret medgav icke att inta balkongen för solande då vindarna var kalla så då började jag städa ist.
Jaaaa...jooo.... kunde ju suttit i jacka men då går ju det mesta av solandet förlorat..
2 fönster är tvättade o gardiner bytta, fasiken vilken tid det tar.....suck...
Dom andra 2 fönstren tar jag imorrn, sen är det bara stora mattan som ska ut när det är uppehåll, sen kan det vara vilket väder det vill när jag städar resten.
 
Dock gav jag mig iväg på en pw imorse, drygt 6 km blev det.
Försökte sitta på balkongen o äta frukost men det var för kyligt så det fick bli inne.
En tur till apoteket blev det inför resan.
Åksjuketuggummin inhandlades samt "rabies"medicin bl a..
Dom har redan runt 20C vissa dagar o solsken är ju en "triggare" för att få blåsor.
Förhoppningsvis får vi vackert väder iaf..
Ett solstick ska dock inhandlas med spf också.
 
Har pratat med min bilmekare så imorrn får min lille bil nya sommarskor :))
Skönt att slippa dubbdäcken, även om det blir sämre väder så är det inte halka dagtid iaf.
 
Middag idag blev spenatomelett m tomat å varmrökt lax.
Blev så grymt sugen på varmrökt lax att jag var tvungen att cykla iväg å köpa det :))
Har blandat till en omgång müsli också o deg till rågkakor står o kalljäser.
 
För den som är sugen så kommer recept här:
 

Blondie's lyxmüsli:
14 dl havregryn
1 dl nötter, hackade
1 dl mandel, hackad
2 dl cocos
1 dl kross.linfrö
½ dl råsocker
1 dl pumpafrön
1½ dl havrekärnor
 
Vätska:
2½ dl vatten
½ dl rapsolja
1 msk vaniljsocker
½ tsk salt
 
Torkade tranbär
50 gr mörk choklad, Odense 55%
 
Blanda alla torra ingredienser, skaka samman vätskan o rör ner så det blir jämt fuktat.
Häll upp på långpanna, rosta i 200C ca 40 min.
Låt stå i 10 min, rör sen om var 5-7 min tills det är torrt o knaprigt.
Låt svalna.
Strö över tranbär o tunt flisad mörk choklad för extra lyx.
Häll upp i en fin burk o förvara torrt.
 

Rågkakor:
50 gr jäst
5 dl mörk öl
½ dl rapsolja
½ dl sirap
2 tsk salt
1 msk stött anis
1 msk stött fänkål
2 kokta rivna potatisar
ca 14 dl rågsikt
Häll ölen över jästen o låt lösa sig.
Tillsätt övr ingredienser o mjöl till en smidig deg.
Låt jäsa 1-2 tim.*
 
Stjälp upp på bakbord o knåda samman lätt.
Dela degen i 4-6-8 delar, beroende på hur stora kakor man vill ha.
Forma till jämna bullar o lägg på plåt, låt jäsa ytterligare 30-40 min.
Grädda i 225C ca 15 min o låt svalna l-å-n-g-s-a-m-t under flera lager bakdukar, gärna under natten.
Då utvecklas en enorm arom i brödet.
*om man vill att det går snabbare att jäsa kan man ljumma ölen till 37C men jag tycker det är godare att kalljäsa för aromens skull.
 
HA EN BRA KVÄLL !!!





Kommentarer

Populära inlägg