Måndag.......

 

Då har jag varit iväg på bentätshetsundersökning, spännande värre 😊 Hade en fin resa till Ljungby i det fina vädret, råkade köra förbi infarten till sjukhusparkeringen så jag fick vända å köra tillbaka. Jag har aldrig varit där innan så då är det alltid lite meckigt. Snirklade mig fram till huvudentrén, in till receptionen, fick förklarat hur jag skulle gå så jag snirklade mig upp en våning , in i rätt väntrum, då var klockan 10.55, jag hade tid 11.30. 

Det tog 5 min så kom en sköterska ut, insåg att jag var ensam så hon plockade in mig direkt. Jag fick ligga på en brits, sen gick en slags arm över och runt mig. Fick ändra lite på benen under tiden för olika vinklar, sen var det klart. Så jag körde därifrån 11.25, 5 min innan jag skulle varit där så det gick smidigt. Körde en liten runda genom centrum men insåg att jag hade inte så mycket där att göra så jag åkte tillbaka till Växjö, in på Maxi å handla lite å sen hem så jag var hemma 13.10.

Plockade in varorna, åt en enkel lunch, hade telefonmaraton men sen drog jag ut på en powerwalk. Tog mina 5 km genom skogen till bommen å så hem igen. Ett ljuuuuuuuuuvligt väder i eftermiddag !!! Vi har tranor som bor här varje år men dom skrämmer skiten ur mig ibland med sitt skränande å flaxande. Det är inte så lätt att fota dom, innan jag fått upp mobilen, öppnat kameran, zoomat in så är dom ju för faan halvvägs till månen 😄Men dom är fantastiska fåglar, att se dom sväva, dom är ju inte direkt småfåglar.

Den som klagar på våra skatter har nog aldrig varit sjuk..... Tänk att kunna få sånt här nästan gratis, det är helt fantastiskt !! Jag har frikort till 17e maj så jag betalar inte ett öre för det. Likaså mediciner, jag har hämtat ut medicin idag till 75% rabatt tack vare högkostnadskortet.

Som "fritidsforskare" så ser jag på tv på förmiddagarna men jag orkar inte med Nyhetsmorgon ibland då det uteslutande handlar om Corona så jag flippar mellan kanalerna. Jag hamnade i ett program som heter Undercover boss US där en VD eller annan högt uppsatt person i ett företag går undercover för att se verkligheten för dom anställda på  företaget dom jobbar för. 

I veckan så fick han en kvinnlig handledare i ålder 25-30 år som berättade att hon hade varit tvungen att genomgå en total hysterektomi pga äggstockscancer. Hon hade ingen sjukförsäkring så hon hade en vårdskuld på 20 000$ = 170 000 skr. Men som hon sa, hon lever iaf.... 💗 Hon kunde bara betala 100$ i månaden på skulden, det blir många år att betala den skulden för EN operation..

På ett annat av företagens filialer så mötte han en yngre man som varit ute för en mc-olycka. Han hade skadat benet så det hade kostat honom 17 000$ = 145 000 skr. Men så hade handleden börjat krångla så han var tvungen att bära handledsstöd, han var i behov av en operation men han hade inte råd.... 

Jag vet att det finns många brister i svensk sjukvård, att folk dör i vårdköer, bristande förlossningsvård osv  men när man får vård så är det nästan gratis. Det är en ofattbar lyx mot många andra länder....

Tyvärr kommer "otur" sällan ensam, samma dag jag hamnade på akuten för axeln så hade jag varit på gyn pga blödning när jag inte skulle ha det. Det är aldrig bra, definitivt inte i min ålder och det var det inte denna gång heller. På mån 29e ska jag ta bort "nåt" i livmodern som inte ska vara där, jag ska genomgå en hysteroskopi. 

Det stod att den görs med lokalbedövning men jag ringde faktiskt och frågade om jag kunde bli sövd då det känns synnerligen olustigt att göra det med lokalbedövning och jag fick igenom det. Jag trodde aldrig att dom skulle gå med på det då dom vill att allt som går att göra med lokalbedövning ska göras med det.  Jag gillar INTE sprutor, jag vill varken höra eller känna det dom ska göra, dom typ hyvlar ut det som ska tas bort. Men jag är tacksam att jag fick igenom det iaf. Sen ska det skickas på analys så får man se vad det är för nåt. Men det är gratis för mig, det är fantastiskt !!

Jag fick svar idag på de inledande proverna som togs 4e mars och där finns inget avvikande så det är bara att hoppas att även resten är ofarligt. Mitt telefonmaraton idag var med operationsplaneraren. Hon ringde för att dubbelkolla datumet, sen skulle hon skicka en hälsodeklaration via 1177 som jag skulle fylla i. Men då jag inte hittade den fick jag ringa upp henne men hon sa det kunde ta lite tid. Till slut hittade jag den på ett annat ställe än det hon sa så jag ringde åter upp henne och upplyste henne om det vilket hon var tacksam för.

Sen pratade jag med min käre son, att ringa mamma är inte överst på hans priolista 😄 Men vi får hoppas att vi ses vid påsk iaf, ska bli skönt att få komma hem 💗 

Ikväll blir det soft i soffan, imorrn ska jag till sjukgymnasten för axeln å så få nålar. Onsdag måste jag in å lämna prover inför måndag men sen ska jag icke köra till stan nå mer denna veckan !!

HA EN BRA KVÄLL !!

Kommentarer

Populära inlägg