St Patrick's Day.....

 

Ja, idag firas St Patrick's Day stort i USA och förmodligen på Irland då det är deras nationaldag. 

Saint Patrick’s Day (iriska: Lá Fhéile Pádraig), ’Sankt Patriks dag’, är Irlands nationaldag som firas den 17 mars. Dagen firas till minne av landets skyddshelgon Patrick. I bland annat USA, Kanada, Storbritannien och Irland är det tradition att ha gröna kläder på sig. Om man ser någon som inte bär vare sig kläder eller accessoarer i grönt har man enligt amerikansk tradition tillåtelse att nypa dem. Sankt Patrick är även känd som den person som införde kristendomen på Irland. Klöverblad symboliserar också Saint Patrick's day tack vare att Sankt Patrick, enligt legenden, använde blad av trådklöver som en liknelse för att förklara treenigheten. Många irländare skickar levande trådklöverplantor till släkt och vänner världen runt lagom till St Patrick's Day. 

Denna dag 2012 så var jag, A, syrran å hennes gubbe i Köpenhamn. Vid 11 tiden började det komma ut grönklädda människor på Ströget , den ena värre än den andra. Dessa gröna människor ökade kraftigt i antal så vi undrade till slut om det blivit en invasion av Marsianer 😄 Men det visade sig vara St Patricks Day vilket vi totalt missat.  Det var Riverdance på Rådhusplatsen, mycket fest å glam i hela stan 😄 Själv höll jag mig till vitt 😊


Denna dag började med bullbak av Camilla Hamids Saftiga kanelbullar fast jag tog kardemumma idag. Jag fick dom inte sådär superhöga som på cafeét men dom blev väldigt goda ändå, får justera lite nästa gång. Så nu har vi bullar ett tag, det var faktiskt helt tomt. 

Jag gav några krukväxter lite kärlek, perfekt att stå ute på altanen å fixa med det. Fyllde på lite jord i en del, delade äntligen på julgruppen jag fick av mina föräldrar för sådär 3 mån sen. Det är nog en månad sen den fick vatten sist men vad gör det när det är en fetbladsväxt som jag tog tillvara. Får väl se om den tar sig. Så lite grön blev denna dag ändå.

Sen åkte jag in till Ingelstad för att gå en runda. Det blev en mycket rask runda på 4 km i klassiskt vårväder, strålande värmande sol å en isande kall snöhagelregnkuling.... Jomensåattmanvetattmanlever.... 😖

Ikväll blir det klassiskt raggarkäk till kvällsmat, korv med bröd å en Pucko 😄

HA EN BRA KVÄLL !!

Kommentarer

Populära inlägg